Home » Atari Teenage Riot – Paradiso (Amsterdam) 29/03/2015

Atari Teenage Riot – Paradiso (Amsterdam) 29/03/2015

door cindy@rockportaal.nl
117 views 2 minuten leestijd

ATR_001_by_Nic_Endo_BW_close_L_KEY_PHOTOAtari Teenage Riot is terug voor een nieuwe Riot! Reset heet het gloednieuwe album en zoals bij deze band valt te verwachten zijn ze niet terug zonder reden…. 
Al bij aanvang van het concert krijgt iedere bezoeker een pamflet in de handen geduwd waarin ATR haar onrust uit over het aanwakkerend fobie voor de Islam, de groei van racisme in Europa in het algemeen, maar met name ook de toename van de populariteit van Pegida in Duitsland. Een rechts politieke organisatie met basis in Dresden die zich voornamelijk afzet tegen de vermeende invloeden van de Islam op de Westerse wereld. ATR roept op om aan te sluiten bij Nederlandse organisaties die protesteren en demonstreren tegen deze haat. In het kader van ACT NOW!
Nog de pamflet lezend loop ik een opvallend rustige Paradiso zaal binnen, en neem mijn ruimte in voor het podium. Als de band uiteindelijk om 20.30 aanvangt is de zaal inmiddels gezellig gevuld. Met een diversiteit aan publiek dat je zelden ziet. Goths, punks, nerds, studenten en huismoeders… bedenk het maar in welke leeftijd en het staat er tussen.
ATR begint als een explosie met ”Reset” en het publiek is dan ook onmiddellijk in vuur en vlam. De sfeer is positief en strijdvaardig. Het is helder dat zij het draagvlak bieden wat ATR kan en wil gebruiken. Grondlegger Alec Empire zegt ook meerdere malen ”It’s not about the music…”.
Bandleden ”Rowdy SS”, ”Alec Empire” en zangeres ”Nic Endo” hebben zowel op het podium als in de muziek een gelijkwaardig aandeel, en staan evenveel op de voorgrond. De show is dynamisch en krachtig en staat als een bunker. Uiteraard wordt er materiaal van het laatste album ”Reset” gespeeld zoals ”Erase your face” en ”J1M1”. Welke enthousiast en duidelijk al bekend worden ontvangen. Maar het publiek gaat pas echt los op meebrullen ” Atari Teenage Riot”, en de oudere hits als ” Revolution Action” en ”Speed”. Er wordt flink geschreeuwd, gesprongen en demonstratief vuisten in de lucht gestoken. Maar een ouderwetse pogo ring ontstaat als CX van het podium springt en deze eigenhandig creëert. Tezamen met een boel jeugdherinneringen voor velen!
Na een goede 5 kwartier gaat de band van het podium en keert nog terug voor 3 toegiften. Met de boodschap ”You are the one” verlaten ze het podium. Nu is het aan ons…. zijn we klaar voor actie en revolutie?
Foto door Nic Endo

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00