Home » Beaux Gris Gris And The Apocalypse – Hot Nostalgia Radio

Beaux Gris Gris And The Apocalypse – Hot Nostalgia Radio

door Cor Schilstra
509 views 2 minuten leestijd

Opvallend en kleurrijk artwork waar je alle kanten zo’n beetje mee op kan; ditzelfde geldt eigenlijk wel voor de muziek. Dit is zowel alternatief/artistiek/creatief als bijna poppy-pakkend en goed consumeerbaar voor een brede groep luisteraars.

Beaux Gris Gris And The Apocalypse komt uit Californië en heeft reeds twee eerdere albums en een EP uitgebracht. Het centrale duo in de band bestaat uit zangers Greta Valenti en gitarist Robin Davey. Beiden hebben de nodige muzikale ervaring opgedaan bij gevestigde namen als Well Hung Heart en The Hoax. De muziek van dit huidige gezelschap kan gevat worden onder de noemer “rootsrock”.

Er wordt pakkend geopend met energieke rock ‘n’ roll met een garagerandje in Oh Yeah!, ietsje gas teruggenomen voor het bluesy Wild Woman, en smaakvol met een scheut Southern rock vervolgt in Satisfy Your Queen. Ook meer poppy, soul en zelfs country en jazz invloeden kunnen de kop opsteken. Toch is ook nummer als Sad When I’m Dancing gewoon mooi; de uitvoering is uitermate kundig en de bevlogenheid en passie kun je bijna voelen.

Dit gezelschap schijnt live nog veel meer indruk te maken. Ik heb de clipjes even bekeken (aanrader!), en inderdaad, ik kan me zo voorstellen dat dit live best een leuke avond kan opleveren. Ik ga in ieder geval eens op zoek naar meer materiaal van deze tot voor kort voor mij onbekende band, en als ze in de buurt komen, wil ik ze zeker gaan bekijken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00