Home » Before We Fall – Healed By Fear

Before We Fall – Healed By Fear

door Maurice van der Zalm
149 views 2 minuten leestijd

Hongarije is de afgelopen weken negatief in het nieuws geweest door het ondertekenen van een ‘anti-homo-wet’, zoals deze in de volksmond bekend staat. Het voetbalteam moest bij het EK voetbal al afhaken. Toch zijn er ook mooie berichten uit het oosten van Europa te melden zoals de EP die Before We Fall heeft uitgebracht. Sinds de oprichting in 2019 heeft de band al wat singles en EP’s op de markt gebracht en Healed By Fear is de volgende in de rij.
De drie composities laten een band horen die weet hoe ze lekkere rock kunnen neerzetten. Zanger Róth Henrik heeft een lekker ietwat rauw stemgeluid en dat past uitstekend in de rockbasis die Before We Fall met het titelnummer naar voren brengt. Een lekker tempo zet het gitaargeluid van Tagscherer István in de versnelling en samen met bassist Somodi Dániel heeft de band een mooie compositie opgebouwd die vanuit de coupletten netjes naar een aanstekelijk refrein toewerkt.
Hoewel daarna Close To The End in het verlengde ligt van Healed By Fear beweegt het karakter zich meer naar de rock uit de vorige eeuw. Drummer Vadász József zet er flink de vaart in en geeft de rest van de band de gelegenheid in een fraaie melodie de compositie verder vorm te geven. Het stemgeluid van Róth is helderder maar in de wat meer stevige refreinen komt dat rauwe meer naar voren en blijkt dat hij absoluut geen moeite heeft om de muzikale ondersteuning krachtig te volgen. Close To The End heeft daarbij een mooi, enigszins voorspelbare, structuur wat het geheel als een mooie ‘ronde’ compositie maakt.
Die ‘vibe’ uit de vorige eeuw komt zeker terug in For The Fallen Ones hoewel de basis een stuk krachtiger is neergezet. In de vierde versnelling doet Before We Fall datgeen wat ik inmiddels gewend ben van de band, maar zeker nog niet zat. Ook For The Fallen Ones is aanstekelijk en aantrekkelijk en laat horen dat Hongarije dus zeker een positieve kant heeft die in de universele taal van de rock mooi door Before We Fall naar voren wordt gebracht.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00