Home » Bewitcher – Deep Cuts and Shallow Graves

Bewitcher – Deep Cuts and Shallow Graves

door Xander Pas
350 views 2 minuten leestijd

Twee jaar geleden wist Bewitcher mij al te overtuigen met het fantastische Cursed Be Thy Kingdom. Na drie studio albums, een eerdere compilatie en meerdere demos biedt Deep Cuts & Shallow Graves een mooi overzicht aan onuitgebracht materiaal, nieuwe nummers en eerder uitgebrachte demos.

Allereerst is daar een nieuw nummer getiteld Manifesting Darkness, een snel nummer met een ontzettend rauwe productie om die snelheid te complimenteren. Dit is die heerlijk “ouderwetse” speed metal met vocaal gezien een vleugje black metal waar ik zo van houd. Our Lady of Speed valt onder diezelfde categorie, al prefereer ik dit nummer enigszins. De lyrics zijn wat beter geschreven en de vocalen worden niet overheersd door de instrumenten in tegenstelling tot voorgaand nummer.

Speed Til You Bleed is ook een hoogtepunt, hier kan ik het toch niet laten om de vergelijking met de New Wave of British Heavy Metal te maken. Black Speed Delirium omschrijft de stijl van de band bijzonder goed en is het nummer wat ik zou aanbevelen voor de lezer die Bewitcher nog niet kent. Enigszins vergelijkbaar met Venom, met toch het welbekende Bewitcher geluid. Qua productie passend, al is het geen sonisch meesterwerk. Precies wat een nummer zoals dit nodig heeft, rauw en energiek.

Ondanks dat de nummers hier en daar teveel hetzelfde klinken, is het een mooi overzicht. Voor de fans die nog niet bekend zijn met het werk buiten de studio albums, de metalheads die Bewitcher nog niet kennen of de muziekliefhebbers die het genre willen ontdekken, een prima compilatie voor een groot publiek. Niet iets wat mijn verwachtingen te boven gaat, wel wat ik had verwacht en wellicht had gehoopt van een compilatie zoals deze. In ieder geval een mooie toevoeging aan de Bewitcher discografie.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00