Home » Beyond God – Rambler (Eindhoven) 03/01/2014

Beyond God – Rambler (Eindhoven) 03/01/2014

door Jochem van der Steen
151 views 3 minuten leestijd

Ik was vroeg genoeg in the Rambler om de repetitie van deze female fronted, symfonische metalband mee te maken. Ik had snel door dat als dit de repetitie was het optreden zelf indrukwekkend moest worden. Niet alleen het duidelijke speelplezier van de band, maar ook de zuiverheid van het geluid en de zang deden het beste verwachten. Toen ik de EP van deze band beluisterde als voorbereiding op het interview wat ik kort geleden met ze had, dacht ik dat de gelikte productie voor een groot gedeelte verantwoordelijk was voor het zuivere geluid. Nu blijkt dat de kwaliteit van de bandleden daarvoor net zo verantwoordelijk was.
2014-01-03 - beyond god - 013Als om half elf de band begint, is de zaal voor een groot deel gevuld met vrienden en bekenden. Niet zo heel verrassend, aangezien deze band nog maar pas live speelt en ze nog wat fans moeten winnen. Zangeres Cynthia laat ons dan ook bijna verontschuldigend weten met haar charmante Luxemburgse accent dat dit pas hun tweede optreden is. Wat ze niet verteld is dat zij als opera zangeres maar ook met een andere band al veelvuldig op het podium heeft gestaan. Die ervaring is ook wel te zien aan de manier waarop ze het iedereen in het publiek de indruk weet te geven alleen speciaal voor hem / haar te zingen.
Ook de andere muzikanten spelen met een zelfvertrouwen die laat zien dat deze heren al jaren op andere manieren met muziek bezig zijn geweest.
2014-01-03 - beyond god - 001De band heeft een prima keuze gemaakt door te openen met het nummer Destination Dark, dat perfect zowel de zachtere als hardere kant van hun muziek weergeeft. Ik was persoonlijk blij verrast dat de nummers net dat extra rauwere tintje kregen live dat voor mij op het podium toch nodig is voor een metal-act, zelfs voor een symfonische metalband. Kortom, naast genieten van de prachtige zang en intelligent gemaakte muziek is er ook nog ruimte voor wat headbangen.
Het was erg interessant voor me om wat extra nummers te kunnen horen die ik nog niet kende van de EP. Met als grote verrassing de cover van Coldplay’s Viva la Vida. Ik ben niet bepaald een Coldplay fan maar deze versie kon me wel bekoren. Enerzijds heeft deze band een dergelijke cover niet nodig, anderzijds zou dit ook wel eens als single ervoor kunnen zorgen dat er wat Airplay op een 3 FM mogelijk wordt gemaakt.
Al met al heb ik zeker genoten van het optreden en denk ik dat deze band meer fans verdient. Liefhebbers van female fronted metal moeten deze band eens gaan zien / beluisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00