Home » Big Boy Bloater and The LiMiTs – Luxury Hobo

Big Boy Bloater and The LiMiTs – Luxury Hobo

door Eric van den Bosch
146 views 2 minuten leestijd

Big Boy Bloater and The LiMiTs - Luxury Hobo coverBig Boy Bloater and The LiMiTs wordt vaak aangeduid als blues, maar daar is de voorman Big Boy Bloater het eigenlijk niet mee eens. En hij kan het weten, want hij presenteert elke dinsdagavond een bluesprogramma op Team Rock Radio.
Hij heeft ook gewoon gelijk, want opener “Devils Not Angels” had zonder het raspende en tegelijkertijd soulvolle stemgeluid van Big Boy zo op een Status Quo-album kunnen staan. Zelf noemt hij Mott The Hoople en T-Rex als invloeden en dat kan ik ook wel volgen. Het is veel meer rhythm and blues (niet te verwarren met de hedendaagse r&b, de arrenbie van Amerikaanse makelij) dan pure blues.
Blues is er voldoende te vinden, zoals de met fijn slidewerk opgetuigde songs “It Came Out Of The Swamp” en “Devil’s Tail”, maar minstens zo vaak is het rock die doet denken aan voornoemde acts en aan bijvoorbeeld de Rolling Stones, met stevig uitgevoerde poppy melodieën, regelmatig voorzien van fijne vrouwelijke achtergrondvocalen. “I Got The Feeling Someone’s Watching Me” wijkt wat af, dat heeft heeft juist iets van een broeierige Nick Cave-ballad. “All Things Considered” heeft weer zo’n Stonesy geluid, met een heerlijke hook.
Big Boy Bloater – hij heet vast anders, maar dat blijkt een goed bewaard geheim – is als gitarist en zanger natuurlijk het middelpunt. Dit is zijn vierde soloalbum, en het tweede met deze band. Dat daar heel veel jaren aan podiumervaring aan vooraf is gegaan, is prima te horen. De band (drummer Matt Cowley, toetsenist Dan Edwards en bassist Steven Oats) zorgt voor een smakelijke basis, met een lekkere swing en tegelijk prettig basic gehouden. De teksten op dit album zijn niet altijd even vrolijk. De muziek zorgt voor een mooi contrast, want over het algemeen heeft het iets prettig lichts, op momenten is het zelfs feestelijk te noemen.
Luxury Hobo is hun eerste album voor Mascot. Ik vermoed dat dat betekent dat ze binnenkort ook in deze contreien zullen optreden. Gaat dat zien, zou ik zeggen.
[youtube id=”MlQNiLmUBug”]
Big Boy Bloater website

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00