Home » Amorphis – 013 (Tilburg) 17/03/2016

Amorphis – 013 (Tilburg) 17/03/2016

104 views 4 minuten leestijd

Vanavond zijn we in 013 Tilburg voor Amorphis, de Finse melodische metal band, die wordt gesteund door twee support acts. Het Griekse POEM en het Finse Omnium Gatherum. Het beloofd een afwisselende avond te worden met goede muziek.
De zaal is door de vroege starttijd maar erg magertjes gevuld als de eerste band POEM aftrapt. Gelukkig voor de heren loopt het gedurende set wat verder vol. POEM is een nog wat onbekende progressieve metalband uit Griekenland die hier in de 013 laat horen wat ze kunnen. De band speelt een foutloze set van 35 minuten die geen moment verveeld. De frontman Giorgos Prokopiou heeft een briljante stem en hij laat zien dat hij zowel clean als distorted vocals heel erg goed beheerst. Zijn stem klinkt echt super bekend, omdat er een vleugje in zit van allerlei bekende(re) zangers zoals Opeth, Disturbed en Sólstafir. De muziek is met recht progressief te noemen, de afwisselende ritmes en nummer opbouw zijn geweldig. Ik neem de twee albums die de heren hebben meegenomen als merch met veel plezier mee naar huis.
Tegen de tijd dat Omnium Gatherum begint staat de zaal goed vol. De Finse melodic deathmetal band zweept het publiek op. Frontman Jukka Pelkonen heeft brute diep grunts en ook een erg goed scream geluid. De interactie die hij heeft met het publiek is echt super. Hij krijgt de hele zaal mee, die als snel compleet uitverkocht vol raakt. De muziek wordt erg strak neergezet door de band en zowel toetsen solo’s van Aapo Koivisto als de gitaarsolo’s van Markus Vanhala zijn een geweldige aanvulling en afwisseling in de brute nummers. Met nummers zoals Skyline, Ego, the great liberation en de geweldige afsluiter New World Shadows weten het publiek te overtuigen van hun muziek. De zaal geeft ze een groots vaarwel applaus en na de show wordt de band ook door velen omarmt voor foto’s en gesprekken.
Staand achter de PA zie ik van alles mis gaan achter de schermen, maar dankzij een back-up lichttafel
weten ze toch op tijd te starten met de set van Amorphis. En wat zijn we blij dat de lichttafel het doet, want wauw, wat een lichtshow. Mooi gechoreografeerd op de muziek is het een echte toevoeging aan de stage presence van de band. Amorphis frontman Tomi Joutsen is goed bij stem en zet een geweldige performance neer. Strak en foutloos spelen ze een set van 1,5 uur weg die alle aanwezige fans geweldig vinden. Met nummer zoals Sacrifice, Drowned Maid, Silent Waters en afsluiter The Smoke zorgen ze voor een onvergetelijke avond melodische metal.
De performance is geweldig en ze krijgen de hele zaal mee, er wordt meegezongen, geheadbangt en de vuisten gaan omhoog. Het nummer  Dark Path is een nummer van het laatste album wat Amorphis pas sinds deze tour aan de setlist heeft toegevoegd en de zaal vind het geweldig. Het geluid was super goed gemixt en je kon zien dat de heren er echt veel plezier in hadden. Overall dus een top concert voor zowel band als publiek.
Setlist Omnium Gatherum: The Pit – New Dynamic – Skyline – Frontiers – The Unknowing – Ego – Ophidian Sunrise – The Great Liberation – New World Shadows.
Setlist Amorphis: Under the Red Cloud – Sacrifice – Bad Blood – Sky Is Mine – The Wanderer – On Rich and Poor – Drowned Maid – Dark Path – The Four Wise Ones – Silent Waters – My Kantele – House of Sleep – Hopeless Days – (encore) Death of a King – Silver Bride – The Smoke.


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00