Home » Birdy – Oosterpoort (Groningen) 17/02/2014

Birdy – Oosterpoort (Groningen) 17/02/2014

door Rob Jacquet
516 views 2 minuten leestijd

Nachtegaal Birdy krijgt Oosterpoort stil.
IMG_7122RPEigenlijk was ik wat bang dat het een lange zit zou worden, omdat ik normaliter niet zo van de rustige nummers ben. Maar na twee nummer had ik al het gevoel dat dit een mooie avond zou worden. We hebben het over Birdy (Jasmine van den Bogaerde). Een Engelse zangeres die in 2011 internationaal doorbrak met haar hit skinny love, een cover van Bon Ivers.in 2008 wat haar een platencontract opleverde.
Vanavond doet ze een compleet uitverkochte Oosterpoort in Groningen aan. Een zaal vol met vooral jonge meisjes, soms bijgestaan door hun ouders die ook meegenieten van een show van een wat verlegen zangeres die beschermd achter haar grote piano haar nummers speelt. Dat ze kan zingen is bekend en ondersteund door een goede band en formidabele visuele licht- en diashow krijgt het publiek een show voorgeschoteld van precies een uur.  Maar in dit uur doet Birdy wel waar ze goed in is: gevoelige liedjes, liefdevol en overtuigend gebracht.
Ze begint vrij rustig met haar openingsnummer shelter, gevolgd door o.a. Young Blood en Strange Birds waarna het pas na het vierde nummer wat bombastischer wordt met Learn Me Right. Veel nummers van haar nieuwe CD worden gespeeld en ze laat zien ook met eigen geschreven nummers goed voor de dag te komen. Vooral de intieme songs op alleen piano zoals het gevoelige Terrible Love vallen goed bij het publiek en ze weet meerdere malen een bomvolle zaal muisstil te krijgen. Toch wel knap van een nog jonge zangeres die verder weinig zegt en haar songs gebruikt als uitlaatklep.
Haar begeleidingsband is goed ingespeeld en weet eveneens op momenten een gevoelige snaar te raken. Daarbij een belangrijke rol weggelegd voor de allround muziekkante Kate Steele die met haar zuivere stem op de achtergrond een belangrijke bijdrage levert om de songs net even dat beetje extra’s te geven. Uiteraard ontbreekt haar hit Wings niet en levert het nummer People Help People een kippenvel moment op. Na precies een uur geeft ze onder daverend applaus een toegift, beginnend met het nummer waar het allemaal om begon Skinny Love en eindige met het nummer Fire and Rain.
Birdy is een zangeres om in de gaten te houden. Met haar jonge leeftijd en goede eigen nummers kan zij ver komen. Misschien was het beter geweest om haar te laten spelen in de wat kleinere/ intiemere  zaal van de Oosterpoort. Maar ondanks haar soms wat bedeesde verschijning, is ze toch met verve de zaal de baas.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00