Home » Birdy – The Oslo (Londen) 09/02/2016

Birdy – The Oslo (Londen) 09/02/2016

door Maurice Tonies
127 views 4 minuten leestijd

Eind maart verschijnt Beautiful Lies, het derde album van zangeres Birdy. Ter promotie van deze release speelt ze vandaag een try-out in een kleine club in London voor slechts 375 bezoekers. Velen probeerden aan een ticket te komen, maar de show was al in 3 minuten stijf uitverkocht. Rockportaal mag zich dan ook gelukkig prijzen met een ticket en sluit aan in de rij om te gaan zien en horen wat Birdy allemaal in petto heeft.
IMG_1796Op muziekgebied kent Londen een rijkelijke historie. Zo kent Londen talrijke zalen met bekende namen waaronder de Alexander Palace en The Royal Albert Hall en als stadions The O2 Arena en Wembley Stadium. Vandaag zijn we bij geen van allen, de club waar het te doen is heet The Oslo en bevindt zich een half uur buiten het centrum van Londen. Toch heeft iedereen deze zaal weten te vinden en het is al druk als we binnenkomen. Op een backdrop siert de naam van de zangeres en iedereen dringt zich al naar voren om een mooie plek te bemachtigen. En dan begint het grote wachten. Birdy zou om acht uur beginnen, maar rond de klok van half negen doven de lichten in deze kleine zaal.
Onder luid gejuich betreedt de band het podium en trapt af met Growing Pains, een nummer van het nieuwe album. Niet veel later komt ook zangeres Jasmine van den Bogaerde (oftewel Birdy) zich melden en neemt plaats achter de toetsen. Ze oogt wat zenuwachtig, maar dat is helemaal niet nodig. De vuurdoop van het nieuwe nummer doorstaat ze met glans en meteen laat het publiek van zich horen. Ze vertelt dat ze vandaag voor het eerst nieuwe nummers zal laten horen en ze hoopt dat iedereen het mooi vindt. Om alvast lekker op te warmen speelt ze People Help The People, wat al grote hit voor haar was en al meteen wordt meegezongen. Er zijn veel fans in de zaal, die dan ook nieuwsgierig zijn naar haar nieuwe materiaal en dat krijgt men volop te horen vanavond. Aansluitend aan de hit krijgt het publiek het live-debuut van zowel Hear You Calling als Deep End te horen.
IMG_1799Vanachter haar piano wisselt ze wat blikken uit met het publiek en rondom haar ogen heeft ze zich met sterretjes opgemaakt, waardoor ze nog wat mysterieuzer overkomt. Dat lukt toch al, want om een of andere reden heeft ze al een wazige blik. Het valt op dat Birdy progressie heeft geboekt. Haar sound klinkt, mede door haar band, veel voller en soms kun je de vergelijking met Florence + The Machine wel maken. Dit is ook een verdienste van haar band, want met strijkers, gitaren, drums en extra toetsen staat er heel wat op het podium.
Birdy kan de zaal overigens ook weer heel klein maken door in haar eentje Wings te doen klinken. Alleen op haar piano klinkt ze als een engeltje en publiek lijkt her en der echt geraakt te worden door haar stem. Als na afloop een fan “You Have A Really Beautiful Voice” roept raakt de zangeres toch weer verlegen. De 19-jarige zangeres blijkt nog steeds behoorlijk zenuwachtig of alles wel goed gaat en als het publiek haar complimenteert lijkt het haar nog steeds te raken. Maar dat is ook de essentie van een intieme show, het is veel persoonlijker, veel directer.
IMG_1809De show in Oslo staat vandaag volop in het teken van het nieuwe album. Er staan van deze aankomende release maar liefst negen nummers op de setlist, waarvan de afsluitende track al een redelijk bekende is. Ze staat op achter haar piano en beweegt wat meer op het podium. En dat doet het publiek ook, want Keeping Your Head Up is een heerlijk swingend nummer. Zo bewijst Birdy ook hier prima mee uit de voeten te kunnen. Hierna lijkt het optreden er op te zitten, maar als het publiek maar lang genoeg blijft roepen zit er nog een toegift in. Samen met haar band speelt Birdy het nummer Winter en vervolgens verlaat de band weer het podium. Terwijl het laatste bandlid in de coulissen verdwijnt vraagt de zanger nog een applaus voor band, waarna er nog een nummer op de setlist prijkt. Dat kan natuurlijk maar één nummer zijn, Bon Ivers’ Skinny Love! Voor de laatste maal krijgen de bezoekers van The Oslo kippenvel. Vooral als de zangeres flinke uithalen inzet bewijst ze wederom haar kunsten. Birdy is dan ook anno 2016 meer dan het meisje achter de piano en we kijken dan ook graag uit naar het nieuwe album Beautiful Lies!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00