Home » The Shiva Hypothesis – Promo 2015

The Shiva Hypothesis – Promo 2015

door erik@rockportaal.nl
143 views 1 minuten leestijd

Het Twentse The Shiva Hypothesis weet te imponeren met een zelf uitgebrachte promo. Zelf zeggen ze geïnspireerd te zijn door bands als Death, Behemoth, Emperor en consorten. Het is een vorm van blackened Death Metal welke mij wel kan bekoren.
Denk aan een meer exprimentele Behemoth en je hebt wel een idee wat deze promo allemaal te bieden heeft. De promo heeft een prima productie en ook muzikaal zijn de drie tracks prima te verteren. De sfeer en vooral het gitaarwerk, welke soms lekker chaotisch en soms ingetogen is, weten mij te imponeren. Samen met een gedegen ritmesectie en de krachtige, diverse strot van MvS is het genieten geblazen voor een korte tijd.
De promo begint sterk met het krachtige Caduceus. Het nummer Praedormitium stampt na een korte intro met krachtige riffs een gat in je trommelvliezen. Gepaard met de nodige solo’s en tempowisselingen is het een erg spannend nummer geworden. Laatste track Maze Of Delusion is een meer dan negen minuten durende track geworden welke alle registers van The Shiva Hypothesis opentrekt. Agressiviteit wordt afgewisseld met een melancholisch intermezzo om vervolgens weer met een dosis kracht verder te rossen tot een ambient stuk welke het einde van deze promo betekent. Heerlijk nummer!
Ik kan alleen maar concluderen dat deze promo meer dan genoeg te bieden heeft voor de zware metalen liefhebber. Prima werkstuk wat meteen duidelijk maakt dat de heren klaar zijn voor een volledig album. Als je de kans krijgt om deze promo te bemachtigen: doen! In de tussentijd wacht ik op de volledige eerste plaat. Hopelijk zal dit niet lang duren.
Tracklist:

  1. Caduceus
  2. Praedormitium
  3. Maze Of Delusion

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00