Home » Black Sabbath – Live Evil Super Deluxe

Black Sabbath – Live Evil Super Deluxe

door Edwin Knip
1,6K views 2 minuten leestijd

Black Sabbath live in een ijzersterke bezetting met zanger Ronnie James Dio.

In de reeks heruitgaven van Black Sabbath is het deze keer de beurt aan het oorspronkelijk in 1982 uitgebrachte album Live Evil. Na jaren van mindere successen, en ook kwalitatief mindere albums, heeft zanger Ozzy het schip verlaten voor een solo carriere.. Zijn vervanger is de Amerikaanse zanger Ronnie James Dio. Dio heeft furore gemaakt met Elf en vooral Richie Blackmore’s Rainbow.

In 1980 komt het ijzersterke Heaven And Hell, in 1981 gevolgd door Mob Rules. Op het laatste album is drummer Bill Ward vervangen door een tweede Amerikaan, drummer Vinnie Appice. Hij heeft dan al enkele albums met Derringer vol gespeeld en wordt door Dio gevraagd om bij Black Sabbath te komen drummen.

Met de twee Amerikanen aan boord weet frontman Tony Iommi samen met bassist Geezer Butler een nieuwe impuls te geven aan de band. De twee albums worden overladen met superlatieven en de band komt aansluitend met een dubbel live album. Het album laat een gedreven en geïnspireerde band horen.

Met toetsenist Geoff Nicholls als vijfde bandlist wordt een geweldige lijst met nummers afgewrkt. Nieuwe nummers als Neon Knights, Mob Rules, Voodoo en Children Of The Sea worden moeiteloos gecombineerd met ouder werk. N.I.B., War Pigs en Iron Man worden geweldig neergezet door Dio. Uiteraard ontbreken Black Sabbath en Paranoid niet op de setlist.

Deze registratie laten een band horen die op dat moment op haar hoogtepunt was, sterke vocalen, solide drumwerk, ronkend baswerk en uitstekende riffs. Dit is een album dat in elke platenkast zou moeten staan.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00