Home » Black Stone Cherry – 013 (Tilburg) 10/11/2018

Black Stone Cherry – 013 (Tilburg) 10/11/2018

door Maurice Tonies
131 views 5 minuten leestijd

Black Stone Cherry is weer in ons land! De band uit Kentucky bracht in april in hun nieuwste album Family Tree uit en is op tour door Europa om dit heuglijke feit met ons te vieren. Het vorige bezoek van Black Stone Cherry aan 013 stamt alweer uit 2014, het is dan ook de hoogste tijd om de heren weer eens live te mogen aanschouwen! Een goedgevulde zaal is dan ook klaar voor een avond southern rock!
Over de supportact hoeven we vanavond niet te klagen. Shows van Monster Truck zijn zelden saai en ook vanavond zijn de heren uit Canada in vorm. De heren zijn al vaker in ons land te zien geweest als supportact bij acts zoals Deep Purple en Nickelback en dat is niet voor niets. De heren van Monster Truck hebben er zin in en dat wordt al duidelijk als de band al zelfs voor het geplande tijdschema zich op het podium van 013 laat zien. Ze willen het maximale halen uit hun drie kwartier speeltijd en als allereerste troef spelen ze Don’t Tell Me How To Live. Meteen gaan de vuisten de lucht in en de fans laten overduidelijk van zich horen. Monster Truck heeft dan ook niet veel nodig om het publiek in beweging te krijgen. In september verscheen het nieuwe album True Rockers en al snel is duidelijk dat het oude werk prima met het nieuwe materiaal is af te wisselen. De band hoeft het niet puur te hebben van de gitaarrock, ook weten ze met een bluesnummer behoorlijk indruk te maken in Tilburg. De heren zijn dan ook van alle markten thuis en het optreden is dan ook in no-time voorbij en eigenlijk hadden we best nog wat meer van de heren willen horen. Wie weet is ze de volgende keer in 013 meer tijd gegund.
Na een snelle ombouw is het tijd voor Black Stone Cherry en de heren uit Kentucky laten er vanaf de allereerste seconde geen gras over groeien. We zien hoe frontman Chris Robertson zich in het midden van het podium laat zien en hoe zijn kompanen Ben Wells en Jon Lawhon meteen alle hoeken van het podium in Tilburg verkennen. Als ware rockhelden halen de bassist en gitarist alle klassieke rockposes uit de kast. Het is dan ook geen moment saai bij deze Southrockers. We zien geen bandje wat braaf de liedjes vertolkt. Drummer John Fred Young gaat er ook helemaal voor en gooit tussendoor razendsnel zijn stokken door de lucht en weet ze kundig weer op te vangen en door te spelen. Tussen al deze actie door laat frontman Chris zich als coole dude niet afleiden en vertolkt hij de bekende songs en uiteraard nummers van het nieuwe album Family Tree.
De band heeft er dan ook echt zin in en dit heeft een positieve uitwerking op het publiek. Black Stone Cherry heeft behoorlijk wat fans naar Tilburg weten te lokken en ineens duikt er een groot spandoek op. Fans hebben wat voor de heren in elkaar geknutseld en zich vooraan de barriers gemeld, waarna ze al snel bedankt worden door de band. Black Stone Cherry bedankt dan ook de fans voor de support van de afgelopen zeventien jaar en geeft aan hoe bijzonder het is om al die tijd op hun fans te mogen rekenen. Zij maken het mogelijk dat de band bestaat. Met een optreden zoals vanavond blijven de fans ook trouw komen, want wat zetten de heren een vermakelijke show neer. Het is niet alleen het eigen werk waarmee ze de handen op elkaar krijgen. Met regelmaat laten ze een cover, danwel een gedeelte van een cover horen en het publiek zingt graag mee met The Marshall Tucker Band-klassieker Can’t You See, Steve Miller’s Fly Like An Eagle en Bob Marley-meedeiner Three Little Birds. Het wordt dan ook geen moment saai met Black Stone Cherry.
Het op en eer rennen van de heren Ben en Jon blijft onvermoeibaar doorgaan. De heren barsten van de energie en al snel blijkt dat gitarist Ben ook een prima stemgeluid heeft en zanger Chris goed aanvult. Het draait bij deze band dan ook echt om het collectief. Samen maken de heren er een te gekke show van. Na ruim een uur mag drummer John een drumsolo laten horen en wat is het een geweldenaar achter zijn instrument. Het is niet de enige percussie vanavond, want niet veel later horen we ook nog een nummer voorbijkomen waarop het met de extra trommels wat tropischer klinkt in 013. Ook blijkt dat John prima mondharmonica kan spelen. Over talent hoeven we dan ook niet te klagen vanavond. Het publiek gaat dan ook zijn dak en zingt graag mee op favoriet Lonely Train en Blame It On The Boom Boom. Nog even mag de grote zaal van 013 losgaan, want een paar nummers later zit het er na het spelen van albumtitel Family Tree echt op. Black Stone Cherry doet niet aan een toegift, maar na een show van zo’n anderhalf uur mogen we niet klagen. De band neemt uitgebreid afscheid van het publiek, gooit plectrums en drumstokken het publiek in en poseert met het eerder genoemde spandoek. Samen met hun fans hebben ze er weer een mooie avond van gemaakt en hopelijk hoeven we niet weer vier jaar te wachten om ze weer in de Brabantse poptempel te mogen aanschouwen!
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00