Home » Black Stone Cherry – Live From The Royal Albert Hall… Y'All

Black Stone Cherry – Live From The Royal Albert Hall… Y'All

door Maurice van der Zalm
203 views 2 minuten leestijd

Iedereen heeft een droom. Zo ook de jongens van Black Stone Cherry die in 2001 in Edmonton, Kentucky, de band begonnen. En ondertussen met hun southern rockmuziek menig hart heeft veroverd. Twintig jaar na de oprichting kon de band de kinderdroom in vervulling laten gaan, namelijk spelen in de legendarische Royal Albert Hal in Londen. Helaas was het voor mede-oprichter en bassist Jon Lawhon niet weggelegd omdat hij halverwege 2021 de band verliet. Hij werd vervangen door Steve Jewell die uitstekend in het plaatje van BSC past.
Na zeven uitstekende albums (en twee bluesalbums) is het wel eens tijd dat de hardwerkende band een livealbum neerzet. En met 19 gespeelde nummers krijg je ook waar voor je geld. De Blu-Ray geeft je daarbij ook nog eens interviews achter te schermen, Fly-on-the-wallbeelden en archiefmateriaal.
De set die BSC heeft neergezet in Londen bevat natuurlijk de nodige singles. Zo starten ze met Me And Mary Jane, en komen daarnaast Hell And High Water, Blind Man, Blame It On The Boom Boom, White Thrash Millionaire en Lonely Train langs.
Jammer dat het concert niet geheel integraal is opgenomen. Zo eindigt Like I Roll nogal abrupt om Cheaper To Drink Alone te spelen waarin, lekker ouderwets, de tijd wordt genomen om de band aan het publiek voor te stellen. Het is detail dat de pret echte niet mag drukken want muziektechnisch zit het allemaal prima in elkaar.
Naast al het meer bekende materiaal zet Black Stone Cherry onder leiding van zanger Chris Robertson de Royal Albert Hall op zijn kop met meezingers als Yeah Man en een fijne drumsolo van de alom actieve drummer John Fred Young. Aansluitend daarop is het tijd voor een ‘aanstekermoment’ met het prachtige Things My Father Said. Een emotioneel stuk muziek waarvan je even stil wordt en dat rauw en puur wordt aangeboden. Aan het eind komt dat gevoel ook enigszins terug met Peace Is Free, waarin BSC een statement neerzet, een boodschap uitdraagt die in de huidige tijd nog meer betekenis heeft gekregen.
De complete setlist geeft mooi weer wat Black Stone Cherry in de afgelopen twintig jaar heeft uitgebracht en geeft een mooie doorsnede van alle studioalbums tot nog toe.
Voor alle liefhebbers van Black Stone Cherry is Live From The Royal Albert Hall…Y’All een prachtig document waarin de geoliede machine eindelijk hun setlist hebben vereeuwigd. Voor diegene die BSC nog niet goed kennen, is dit live-album een prachtige kennismaking waarbij je de kracht van de band intens mag meemaken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00