Home » Blackberry Smoke – Hedon (Zwolle) 9-6-2015

Blackberry Smoke – Hedon (Zwolle) 9-6-2015

door Arjen de Graaf
109 views 2 minuten leestijd

blackberry-smoke-concert-review-2015-1-630x420Met de regelmaat van de klok staan de Southern rockers van Blackberry Smoke gemiddeld twee keer per jaar op een podium in Nederland. Dat is best opmerkelijk omdat de groep ook veelvuldig door Amerika toert. “The Smoke” zoals ze door hun fanatieke fans genoemd worden is typisch een band die door het vele optreden een steeds grotere aanhang krijgt. Zoals het hoort eigenlijk. Toeren tot je erbij neervalt.
En het lijkt zijn vruchten af te werpen. Evenals het laatste optreden in de Amsterdamse Melkweg is Hedon deze avond weliswaar niet uitverkocht maar stroomt het wel goed vol en lijkt de populariteit van Blackberry Smoke nog steeds groeiende te zijn. En dat is een goede zaak want het podium is de plek waar de groep volledig tot haar recht komt. Aangevoerd door zanger/gitarist Charlie Starr gaan de heren voortvarend van start met het aanstekelijke Six ways to Sunday. Zonder onderbreking stoomt de groep vervolgens door met o.a. Let me help you (find the door), Fire in the hole, Rock and roll again en publieksfavoriet Good one comin’ on.
Het geluid is uitstekend en zowel op het podium als in de zaal is de sfeer ontspannen. De kracht van Blackberry Smoke zit hem vooral in het feit dat de groep op allerlei fronten ijzersterk voor de dag komt. De setlist is iedere avond anders en is altijd een perfecte mix tussen stevige en rustige nummers. Muzikaal is Starr de leider van de band maar het subtiele en smaakvolle spel van de overige bandleden maakt het een sterke eenheid. Opvallend is ook de stilte in de zaal tijdens de rustige nummers. Tegenwoordig lijken concerten onder bezoekers steeds meer op een avondje bijkletsen uit te draaien. Deze avond blijft het wonderbaarlijk rustig. Een compliment naar de groep die de aandacht blijkbaar goed weet vast te houden maar ook zeker een compliment naar het publiek. Dat mag ook wel eens gezegd worden.
De setlist geeft een prima overzicht van alle albums die Blackberry Smoke tot nu toe heeft uitgebracht waarbij de nadruk uiteraard ligt op het vorig jaar verschenen Holding all the roses. Hoogtepunten zijn het geweldige Shakin’ hands with the holy ghost, The whippoorwill, One horse town, het luid meegezongen Ain’t got the blues en Sleeping dogs waarin ook Led Zeppelin’s Your time is gonna come is verwerkt. In oktober komt de band terug naar Europa voor een nieuwe tour die op 1 november zal worden afgesloten in de Amsterdamse Paradiso. Ga dat zien!
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00