Home » Blackmail – Anima Now

Blackmail – Anima Now

door carola@rockportaal.nl
122 views 2 minuten leestijd

imagesEen nieuwe zanger is altijd spannend voor een band. Met een nieuwe CD kun je je als band weer opnieuw bewijzen. Dit is het geval bij de Duitse rockband Blackmail. Zij slaan een nieuwe weg in met een nieuwe CD, nieuwe zanger en een nieuw label. Binnen vier weken tijd ontstond hun nieuwe CD namelijk ‘Anima Now!’.
Een van de dingen die als eerste opvalt aan ‘Anima Now!’ is dat de vormgeving er erg professioneel en tof eruit ziet. Een CD waar je mee gezien mag worden. Zeker een plus voor mij.
Er staan dertien nummers op de CD die een combinatie van progressieve rock en pop zijn.‘Resonant Wave’ is het eerste nummer en is een goede opener. Daarna is het de beurt aan ‘Deborah’ wat ook als single is uitgebracht. Zeker een favoriet van mij door het aanstekelijke tempo en de goede tekst.
‘Sun in your Head’ duurt minder als een minuut en kan daardoor worden gezien als de intro voor ‘Bugs’. Waarom ze het niet meteen in een nummer gedaan hebben is voor mij een vraag, maar gelukkig merk je er niet veel van en passen de nummers goed bij elkaar. De vreemde beet van het album is toch wel ‘Santa Rosalia’ wat een nogal aparte intro heeft. Gelukkig maken ze dat verder in het nummer helemaal goed.
‘Anima Now’ is een album waar je heel gemakkelijk naar luistert. De nummers zijn allemaal goed opgebouwd  en de nummers zijn origineel. Vooral liefhebbers van onder andere Green Day en Incubus zullen erg blij worden van Blackmail. De invloeden van vele bands zijn hoorbaar, maar Blackmail heeft er wel een eigen draai aan gegeven.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00