Home » Dead Ghosts – Area 51 (Eindhoven) 20/02/2013

Dead Ghosts – Area 51 (Eindhoven) 20/02/2013

door roeline@rockportaal.nl
133 views 2 minuten leestijd

Vancouver, de broedplaats voor menig artiest. Zo ook voor de headliner van vanavond, de garage rock band Dead Ghosts. Het belooft een vies feestje te worden en waar kan dat beter dan in een pand op Strijp-S. In samenwerking met de Effenaar is de host van vanavond het skatepark Area 51.

Wanneer we een kwartier voor aanvang van de eerste set de zaal binnenstappen is het nog zo goed als leeg. Een half uur later, wanneer de band nog geen instrument heeft aangeraakt, begint hier pas verandering in te komen. Dan is het eindelijk zover. Zo’n  drie kwartier later dan gepland start de avond met een korte geïmproviseerde set van de band Dead Ghosts. Aangezien de leadzanger deze ronde overslaat, neemt de gitarist de zang op zich. In het begin klinkt de set nog ietwat rommelig, maar naarmate deze vordert wordt het steeds beter. Al klinkt het op vocaal gebied over de gehele set niet echt denderend. De sound van de band komt wel al goed naar voren. Het is hard, smerig en rauw.
Dan is het de beurt aan de Limburgse band Afterpartees. De band, bestaande uit vijf jonge heren, is melodieus sterk. Een de nummers die er voor mij uitspringt is Bathroom Floor , een lekker uptempo, pakkend nummer. Naast hun eigen nummers spelen ze ook nog enkele covers, waaronder Someday van The Strokes. Qua zang klinkt het nog ietwat geforceerd en is het af en toe onzuiver. Dit maakt de frontman echter goed met zijn overdosis aan energie. Ondanks dat de rest van de band er redelijk statisch bij staat, gunt hij zichzelf geen moment rust. Het publiek had wat tijd nodig om erin te komen, maar tegen het einde van de set heeft het voorprogramma zijn taak volbracht.
Tot slot is het weer tijd voor de heren van Dead Ghosts, deze keer uiteraard met leadzanger Bryan Nicol. Wanneer het nummer I want you back van het album S/T wordt ingezet zit de sfeer er al goed in. Vanavond brengt de band nummers van verschillende albums ten gehore. Zo ook van het nieuwe album Can’t Get No, dat in April zal worden uitgebracht. Met de set overstijgen ze het niveau dat ze op het begin van de avond hebben laten horen. Sowieso klinkt het op het gebied van zang al een stuk beter, maar daarnaast spelen ze ook al vanaf het begin van de set een stuk strakker. De muziek van de Dead Ghosts is catchy en dynamisch. Door de country invloeden, die af en toe tevoorschijn komen, ontstaat er een interessante sound. Toch voelen sommige nummers hetzelfde. Het publiek heeft hier echter duidelijk geen last van en vermaakt zich prima. De muziek van de heren zit vol energie en dat weten ze over te brengen.
Afterpartees – Area 51 (Eindhoven) 20/02/2013
[AFG_gallery id=’30’]
Dead Ghosts – Area 51 (Eindhoven) 20/02/2013
[AFG_gallery id=’31’]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00