Home » Blind Revolution – Money, Love, Light

Blind Revolution – Money, Love, Light

door Edwin Knip
106 views 1 minuten leestijd

Het nieuwe album van Blind Revolution gaat over dromen, teleurstellingen, hoop en behoeftes.
Melodische hardrock met goed in het gehoor liggende melodielijnen en koortjes. Het nieuwe album is slim uitgedacht, vanaf de eerste tonen van Guiding Light weet je als luisteraar of je dit album wel of niet leuk gaat vinden. Guiding Light is een uptempo nummer met stevige riffs en een pakkend koortje. Het is het eerste volledige album van deze Italiaanse band die bestaat uit zanger/toetsenist Cristiano Sipione, gitarist Simone Sipione, bassist Massimiliano Ricciardo en drummer Giovanni Maucieri.
Het album dateert eigenlijk uit 2017 maar wordt nu pas buiten Italië op de markt gebracht. De nummers worden gedomineerd door de gitaarpartijen, die vormen de bovenliggende laag. Nummers als Miracle en Mary Ann zijn stevig en solide, lekker in het gehoor liggende nummers.
Take The Magic Back kent een gast op de saxofoon, Gero Cangemi. Het is een iets minder stevig nummer dan de voorgaande nummers, de gitaarpartijen zijn minder overheersend. Achtergrondzanger Aldo Barone mag op meerdere nummers zijn vocalen laten horen. Never Let You Go is meer een ballad, en dat is wel even een lekker rustpuntje als we richting het einde van het album gaan. Het album sluit af met het stevige Rock’n Roll Dream dat als bonusnummer is toegevoegd.
Al met al scoort dit album een ruime voldoende. Muziek en vocalen zijn prettig om naar te luisteren. Ook tekstueel is er nagedacht bij het componeren. De onderwerpen zijn dusdanig gekozen dat een luisteraar zich er makkelijk in kan verplaatsen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00