Home » Blue Öyster Cult – Ghost Stories

Blue Öyster Cult – Ghost Stories

door Cor Schilstra
292 views 2 minuten leestijd

Oude, afgestofte en opgepoetste restantjes die op de plank waren blijven liggen, of hervonden pareltjes; de meningen zullen misschien uiteenlopen. Ghost Stories is in ieder geval een verzameling opnames die oorspronkelijk tussen 1987 en 1983 gemaakt zijn, plus een Beatles cover If I fell  uit 2016.

Deze hervonden en opgepoetste studio uitprobeersels (waaronder de veel live gespeelde MC5 klassieker Kick Out The Jams) en repetitie opnames zijn mede geproduceerd door George Geranios, die de vaste geluidsman van de band was in hun hoogtijdagen, samen met Richie Castellano en bandleden van het eerste uur Eric Bloom en Donald “Buck Dharma” Roeser. Blue Öyster Cult staat als band altijd wel voor een stuk muzikale kwaliteit, dat is ook met deze “overblijfsels” niet anders; of je het nu aansprekend vindt, of niet, het zit gewoon goed in elkaar. De fans zullen hier vast van smullen. Alle ingrediënten als gedegen arrangementen met harmonieuze melodieën en toch net genoeg rock-bite, tezamen met die kenmerkende fijne solo’s, ze zitten er allemaal weer in.

De mate waarin iets genoeg bite heeft, of dat de covers er nu wel of niet bij horen, zullen ongetwijfeld discussies over mogelijk zijn. Naar mijn smaak had bijvoorbeeld We Gotta get Out Of This Place (The Animals cover) wel net iets rauwer gemogen en is het vrij futloze The Only Thing wat mij betreft bijna weg te zetten als liftmuziek. Eerder genoemde cover Kick Out The Jams gaat er dan weer heel lekker in, net als de Status Quo meets teenybobber bubblegum Chin and Chapman Cherry; heel catchy! In Soul Jive wordt er even een heel arsenaal technisch vakmanschap geëtaleerd en het groovy Money Machine heeft weer zo’n heel fijne solo die ik dan weer direct wil proberen uit te zoeken. Kortom; een gevarieerd plaatje van gerecycled topmateriaal, dat in de platenkast van de liefhebbers zeker niet mag ontbreken. 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00