Home » Bokkerijders – Bokkerijders

Bokkerijders – Bokkerijders

door Filip van der Linden
721 views 2 minuten leestijd

Bokkerijders is een nieuwe Belgische band die een heavy thrash ‘n’ roll-blend van black metal brengen. Niet te verwarren met het Russische Bokkenrijders die net één letter meer hebben in hun bandnaam. Bokkerijders doet iets leuk met de sound van Aura NoirTurbonegroDarkthrone’s Hate Them en het drumwerk van Fenriz. De leden van Bokkerijders hebben hun sporen verdiend bij o.m. OrdigortBonesIshtembashtockWitch Trail, Caducity, Chalice en Kuar Nhial.

De eerste worp van Bokkerijders komt uit op slechts 50 exemplaren van een cassette bij het Belgische label Babylon Doom Cult Records. Met vier tracks en een klein half uurtje muziek zit dit ergens tussen een EP en een album in. Antikosmic Void Principle is de opener. De drummer gaat als een bezetene te keer, maar houdt het superstrak. Bovenop die donderende drums komen gitaren die meer met thrash en garage rock dan met blackmetal te maken hebben, maar dit nieuwe recept smaakt meteen naar meer. De grunts houden zorgen dat de wijzer op de klok van deze Bokkerijders netjes in de richting van de blackmetal blijft staan.

Hetzelfde recept (in grote lijnen) gaat op voor Shackled Leviathans en The Madness Of Mercury. Al wordt er hier meer gejongleerd met soms atmospheric-black passages. In de lyrics gaan ze ruimer dan de legende van de bokkerijders en dat lijkt een goede zet om je als band niet meteen vast te rijden. De vierde track is titeltrack Bokkerijders en deze roept meteen herinneringen op aan Kvelertak, de Noorse band die black metal combineerde met punk, en die ook wel eens in de verre geschiedenis durven duiken. De beginriff van deze track had net zo goed op de eerste demo van Kvelertak kunnen staan. Een platte kopie is het echter niet. De Noren hebben drie gitaristen die riffjes en melodielijnen door elkaar weven en daarvoor zijn ze bij de Vlaamse Bokkerijders net met te weinig. Inzake intensiteit kunnen de Vlamingen wel wedijveren met de Noren.

Black metal-puristen blijven best ver weg van de Bokkerijders, maar het is leuk hoe deze band de grenzen van black metal oprekt. Een leuke ontdekking.

https://babylondoomcultrecords.bandcamp.com/album/bokkerijders

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00