Home » Bonfire – Fistful Of Fire

Bonfire – Fistful Of Fire

door Edwin Knip
230 views 2 minuten leestijd

Onvermoeibaar lijken ze, de veteranen van de Duitse melodische rockband Bonfire.
De band werd opgericht in 1986 en bracht toen het eerste album Don’t Touch The Light out. Nu, bijna 35 jaar na dat eerste album, komt de band weer met een nieuw album. Het is het tiende studio album van de band die sinds 2016 Alexx Stahl als zanger en frontman heeft. Eigenlijk zou het een tijdelijke invalbeurt doen bij de band, omdat toenmalig zanger Michael Bormann wat anders om handen had. Maar het liep anders en nu is Stahl de nieuwe zanger.
De band speelt aanstekelijke, melodische nummers zoals The Devil Made Me Do It wat een erg goed bedacht koortje heeft. Na het album Temple Of Lies uit 2018 wordt er flink getoerd, in binnen- en buitenland. Onder andere met Judas Priest en daar heeft gitarist en oprichter van de band Hans Ziller flink wat inspiratie uit gehaald. De nummers worden steviger, maar er is plek op het album voor een minder uptempo nummer als When The Old Man Cries.
Rock’n Roll Survivors is een ouderwets dampend stampend nummer met een refrein dat live uit volle borst meegezongen gaat worden. Op het album staan elf goede en sterke composities aangevuld met drie kortere, instrumentale nummers die als inleiding op een volgend nummer dienen. De langgerekte gitaar solo Fire Etude is daar een mooi voorbeeld van.
Het bijna zestig minuten durende album sluit af met een mooie ingetogen akoestische versie van het eerder genoemde When The Old Man Cries. Het is een mooie afsluiter van een degelijk en solide album. Op deze voet kan de band nog wel een paar jaar door.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00