Home » Bruce Soord – Cacaofabriek Helmond 25/01/2019

Bruce Soord – Cacaofabriek Helmond 25/01/2019

door eilish@rockportaal.nl
174 views 2 minuten leestijd

De frontzanger van The Pineapple Thief heeft een nieuw solo-album uitgebracht. All This Will Be Yours wist moeiteloos het niveau van de band aan te houden. Vanavond staat hij in de Cacaofabriek in Helmond voor een exclusief Europees solo concert. Fans zijn uit alle omliggende landen gekomen om Bruce Soord op het podium te zien staan.
Bruce Soord stapt het podium op en begint zijn gitaar te stemmen. Daar volgen een aantal verontschuldigingen op. Hij heeft geen crew meegenomen en moet dus tussendoor zijn gitaren stemmen. Niemand lijkt het erg te vinden. De toeschouwers staan gefascineerd toe te kijken hoe Soord zich klaarmaakt voor het eerste nummer. ‘Here’s My Debt To You’ is een bekend nummer van The Pineapple Thief, een perfect nummer om het concert mee in te wijden. Het past ook perfect bij de atmosfeer. Soord staat alleen op het podium met zijn gitaar, in een wolk van rook.
Soord heeft niet veel nodig om het publiek te vermaken. Zijn muziek is prachtig, maar ook zijn humor zorgt ervoor dat het publiek geamuseerd blijft, ook wanneer hij weer eens zit te rommelen met zijn laptop of gitaar, omdat er een instelling net niet goed staat. Na een paar nummers komt bandgenoot Jon Sykes erbij. De muzikanten zijn goed op elkaar afgestemd, zowel qua muziek als qua humor. Ze houden elkaar voortdurend voor de gek, maar zijn duidelijk blij met elkaar.
Soord vertelt iets over elk nummer dat hij speelt. Er komt zelfs een nummer voorbij dat hij naar eigen zeggen sinds 1999 niet meer gespeeld heeft. Eén van zijn grote fans, genaamd Pete, heeft de taak van het verkopen van de merchandise op zich genomen, waar Soord erg dankbaar voor is. Daarom mocht hij een nummer uitkiezen dat gespeeld zou worden tijdens het concert. Dus speelt Soord voor het eerst in 20 jaar ‘Private Paradise’.
Uiteindelijk krijgen de mannen er nog een drumster bij, wat nog net iets extra’s toevoegt aan de akoestische nummer. De titeltrack van het laatste solo-album All Of This Will Be Yours wordt nog door Soord uitgelegd. Hij schreef het nummer voor zijn kinderen. Het is onmogelijk om niet geraakt te worden door de emotionele lading die de track met zich meedraagt. Hij speelt het nummer nogmaals als toegift, wat enthousiast wordt aangemoedigd door het publiek. Het was geen avond om bij te dansen, maar elke track die werd gespeeld zou de meest stoere volwassene aan het huilen kunnen krijgen. Knap hoor!
Verslag : Eilish Jansen
Foto’s : Josanne van der Heijden


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00