Home » BZB: "Dus tot zaterdag, tot Monsters!"

BZB: "Dus tot zaterdag, tot Monsters!"

door Maurice Tonies
151 views 5 minuten leestijd

BZB
 
 
 
 
 
 
 
BZB is dit jaar de grote headliner van Monsters of Mariaheide 2013. Al jarenlang volgt Rockportaal.nl deze Brabantse Helden en heeft ze al op heel wat plekken in het land zien spelen. Echter kwam het niet vaak tot een interview. Een nieuw jaar biedt dan ook voldoende kansen. Wat gaat BZB doen in 2013?
Allereerst leuk dat jullie willen meewerken aan een interview.
Om maar meteen af te trappen, het was een goed jaar hè, dat 2012.
Een nieuwe bezetting en een nieuw album “7”.
Wat waren jullie hoogtepunten van afgelopen jaar?
En wat staat er op het programma voor 2013?
Hoogtepunten; FestyLand, CD Presentatie en de Zwarte Cross waren voor mij persoonlijk wel de hoogtepunten van 2012. In 2013 zullen we in ieder geval ons 20 jarig jubileum gaan vieren en verder zo veel mogelijk spelen! En natuurlijk elk jaar wel een hoogtepunt in oktober tijdens FestyLand.
Naast het feit dat de band in samenstelling wijzigde is ook jullie stijl wat veranderd. Hoe is dat jullie bevallen?
Die stijlverandering is eigenlijk al heel wat jaren geleden ingezet, we hebben het op ons laatste album alleen verder doorgetrokken. We zijn deze weg ingeslagen omdat deze stijl van muziek ons erg aanspreekt en ligt. Het bevalt ons dus uitstekend!
Op “7” laten jullie al flink wat folkrockinvloeden horen. Grootmeesters zijn natuurlijk The Pogues, Dropkick Murphys en Flogging Molly. Zijn dit ook jullie grote voorbeelden of zijn er nog meer namen die aan dit rijtje mogen worden toegevoegd?
De genoemde bands zijn zeker voorbeelden voor ons. Het is niet zo dat dit de enige muziek is waar je door beïnvloed wordt, ik denk dat je door alle muziek waar je thuis naar luistert wel je inspiratie of andere dingen uit kunt halen. Dus die rij kun je veel langer maken want waar iedereen thuis naar luistert is heel divers.
BZB is misschien een van de weinige Nederlandse bands die folkrock spelen in de Nederlandse taal. Hebben jullie ooit overwogen om iets in het Engels te gaan doen?
Nee eigenlijk niet.
Ondertussen is bij jullie de Unplugged-tour weer begonnen. Wat kunnen de bezoekers van deze shows verwachten? Zijn de nieuwe nummers ook alweer ingebakken en kunnen de bezoekers ook nog klassiekers als “Baila”  en ” Annie’s in de kroeg” op de setlist verwachten?
Veel nieuwe nummers van 7 maar er zitten natuurlijk ook klassiekers in zoals Koning Pintenman en Baila. Annie’s zit er dit jaar niet in.
Jullie debuutalbum ” Sigarendanz Auf Meine Bielen”  stamt alweer uit 1995. Hadden jullie ooit gedacht dat jullie anno 2013 nog steeds zouten bestaan? Wordt er al gedacht aan een 20-jarig jubileumeditie?
Nee in 1995 had ik persoonlijk niet verwacht dat we er nu nog zouden zijn als band. Nu kan ik het me niet voorstellen als we er over 20 jaar niet nog steeds zijn. We gaan zeker ons 20 jarig jubileum vieren dit jaar.
Bands komen en gaan. Zo hebben bijvoorbeeld “De Heideroosjes”, de headliner van de vorige Monsters of Mariaheide, het podium verlaten. Een van de grootste Nederlandse punkbands is niet meer. Ook sneuvelen er wel meer bands. Gelukkig loopt er voldoende talent rond in Nederland om het gemis weer op te gaan vullen. Echter een band zoals BZB is vrij uniek. Welke band heeft het in zich om jullie te kunnen vervangen? Voor wie moeten we echt gaan uitkijken?
Ik denk dat we inderdaad best een unieke band zijn dus ik zou niet weten welke band ons zou kunnen vervangen. Er lopen wel genoeg zeer talentvolle bands rond die op hun eigen manier uniek zijn maar niet op ons lijken. Waar ik veel van verwacht dit jaar uit Nederland zijn de bands Navarone en Dearworld. Navarone heeft een fantastisch album gemaakt en het debuutalbum van Dearworld verschijnt dit jaar.
Monsters of Mariaheide viert dit jaar hun 20-jarig jubileum.
Dit festival is voor de BZB geen vreemd podium. Al meerdere malen hebben jullie op het podium gestaan om er een geweldig feest van te maken. Wat kunnen jullie nog herinneren van de vorige optredens op dit festival? Wat vindt de BZB van Monsters of Mariaheide?
Monsters of Mariaheide is een festival van liefhebbers voor liefhebbers dat valt op. Je merkt aan alles dat er door de vele vrijwilligers veel aan wordt gedaan om het iedereen prima naar de zin te maken. De vorige keer dat we er speelden was met onze metal show, erg leuk om te doen. En de eerste keer dat we er stonden was nog bij de Mol, klein, heet en heel sfeervol.
Naast het optreden van BZB treden ook Peter Pan Speedrock, Automatic Sam, Paceshifters, GOOM, Dirty Denims, The Gooch en vele anderen op. Welke band gaan jullie zeker even checken als het tijdschema dit toelaat? Welke band moeten we echt in de gaten gaan houden?
Ik ben wel heel benieuwd naar de nieuwe band van Erik de Vocht; GOOM. Maar ik weet niet of het gaat lukken die te zien. Dirty Denims heb ik eerder ook al op de Zwarte Cross gezien ook een erg strakke band. Verder zou ik het liefst zoveel mogelijk zien want ik vind het altijd wel erg leuk om andere bands te zien maar het komt er niet altijd van helaas.
Op de jubileumeditie van 2013 staan jullie geboekt als headliner.
Een uur en een kwartier heeft de BZB de tijd om er een gekkenhuis van te gaan maken. Zijn er nog in het geheim allerlei spannende dingen ingestudeerd. Gaat de surfplank nog door de Monsterhallen of staat er iets anders groots te gebeuren?
Een show van BZB is altijd zo groots mogelijk 😉
We hebben verder geen andere dingen in petto “gewoon” een strak mogelijke vette show neerzetten.
Wie nu nog niet overtuigd is om te komen kijken… waarom moet je bij de BZB op Monsters of Mariaheide zijn?
Je moet sowieso op de Monsters zijn, niet alleen voor BZB maar voor alles wat er nog meer komt en voor de altijd fantastische sfeer bij Monsters of Mariaheide. Dus tot zaterdag!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00