Home » The Gathering – Groene-Engel (Oss) 19/01/2013

The Gathering – Groene-Engel (Oss) 19/01/2013

door carola@rockportaal.nl
143 views 2 minuten leestijd

thegathering-20130119- 233The Gathering is een naam waar bij veel muziekliefhebbers een belletje bij begint te rinkelen. Velen durven zelfs te zeggen dat het de beste Nederlandse alternatieve band is. De band opgericht in 1989 heeft al veel ledenverwisselingen doorstaan. Zo stopte in 2007 zangeres Anneke van Giersbergen en in 2009 begon de nieuwe Noorse zangeres Silje Wergeland. Ook maakte de band een ontwikkeling door qua muziekgenre: van deathmetal naar een progressieve rockband. Vanavond is het een bijzondere avond, want de band is weer voor een avond terug in thuisbasis Oss in de Groene-Engel.
De avond wordt afgetrapt door de band Atlantis. Een moeilijke taak om voor een publiek te spelen die vooral erg verlangd naar de muziek van The Gathering. Wat het voor de band misschien nog iets moeilijker maakt is dat ze alleen instrumentaal spelen en vaak zorgt dat voor een extra uitdaging. Zo ook vanavond in de Groene-Engel. Atlantis rockt er stevig op los en zorgt er creatief voor dat hun muziek toch leuk blijft om naar te luisteren ondanks dat er geen zang in voorkomt.
[singlepic id=20916 w=320 h=240 float=left]Dan is het eindelijk tijd voor de band waar iedereen voor is gekomen: The Gathering. Zodra de band opkomt klinkt er al applaus terwijl er nog niet eens is gespeeld. De band speelt nummers van alweer het 10de studio album ‘Disclosure’. Ook speelt deze avond Noel Hofman mee, die de band vergezelt met trompet en gitaar. De band doet wat het moet doen en speelt heel erg goed. Tussen de liedjes door worden er grapjes gemaakt en daardoor wordt het publiek betrokken bij het optreden en laat je je aandacht niet snel verslappen.
Ik kan horen én zien waarom velen deze band als beste Nederlandse alternatieve band zien. De show zit vol energie en je kunt zien dat de muzikanten passie voor de muziek hebben. De liedjes zijn origineel en je hoeft je geen enkel moment te vervelen.
[nggallery id=1790]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00