Home » Cannibal Corpse – Poppodium 013 (Tilburg) 11/05/2016

Cannibal Corpse – Poppodium 013 (Tilburg) 11/05/2016

door Lisanne van Opstal-Damen
183 views 2 minuten leestijd

Het is woensdag avond als we naar de kleine zaal, tegenwoordig Jupiler zaal, van de 013 gaan voor weer een avondje met Death Metal Legendes Cannibal Corpse. Het voorprogramma wordt verzorgd door de bekendste Death metal band uit Brazilie Krisiun en het Italiaanse Hideous Divinity.
hideous divinityAls we binnen komen is de band rond Enrico Schettino al aan het spelen en staat het aardig vol ondanks dat het niet uitverkocht is vanavond. Hideous Divinity speelt heel strak, enthousiast en warmt het publiek goed op ondanks dat ze duidelijk voor een andere band naar de 013 zijn gekomen.
Bij vlagen doet het denken mij denken aan Behemoth, wat zeker een compliment is, het is hele sferische en technische Death Metal en ze weten het publiek voor zich te winnen.
Daarna is het de beurt aan de 3 broers uit Brazilie Krisiun. Deze veteranen hebben duidelijk wat meer fans in de zaal staan en er ontstaat al vrij snel een eerste mosh-pit. Het is fantastisch om
te zien hoe de drummer Max Kolesne te keer gaat. Alex Camargo zoekt veel interactie met het publiek en krijgt zijn respons. De muziek is meer old school en is en stuk minder sferisch dan Hideous Divinity. maar het staat als een huis. Hier kan je geen negatief woord over bedenken tenzij je een hekel hebt aan Death Metal.
cannibal corpseCannibal Corpse opent slepend en log met Evisceration Plague om vervolgens gelijk gas te geven met Time To Kill is Now. De toon is gezet. Het duurt een paar nummers voor George Corpsgrinder Fisher contact zoekt met het publiek. Zowel het oude en het nieuwe materiaal wat mooi wordt afgewisseld gaat erin als zoete koek. Pat O Brian en Alex Webster spelen
zoals altijd fantastisch, This next song is a love song…. It’s about shooting blood with your cock… grapt George als hij I Cum Blood aankondigt. Het concert vliegt werkelijk voorbij.
Er word een korte pauze gehouden om de paar nummers. Ze worden een dagje ouder. Ze sluiten het concert af met Hammer Smashed Face en Devoured By Vermin is de toegift en dan is het toch echt weer afgelopen. Ze hebben bewezen dat ze nog steeds aan de top staan binnen de Death Metal, geen verrassingen maar ook echt geen teleurstellingen. Dat is Cannibal Corpse.


 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00