Home » Devildriver – Trust No One

Devildriver – Trust No One

door cindy@rockportaal.nl
150 views 2 minuten leestijd

cover devildriver trust no oneVandaag is het vrijdag de 13e. Volgens mij kan het geen toeval dat juist vandaag de nieuwe CD van Devildriver ”Trust no One” uitkomt. Het is inmiddels alweer 3 jaar geleden dat ”Winter Kills” is verschenen. De Gothvader van Coal Chamber Dez Fafara heeft een eenmalig uitstapje met zijn oude band gehad, en heeft ook de tijd genomen omdat de bezetting van Devildriver drastisch om te gooien. Enkel gitarist Mike Spreitzer heeft de reorganisatie overleefd, maar met drummer Austin D’amond en gitarist Neal Tiemann staat Devildriver weer als een huis. Devildriver’s Frontman Dez Fafara is gisteren inmiddels 50 jaar geworden. Zal dit album de innerlijke stilte en wijsheid van Dez gaan tonen?
Vanaf het eerste nummer ”Testimony of Truth” knallen de harde riffs al uit de speakers en gromt, schreeuwt en grunt Dez als vanouds. Dit eerste nummer heeft nog iets catchy en melodieus maar vanaf ” Bad Seeds” gaat alles in de vergrotende trap omhoog. Terwijl je probeert bij de komen van het abrupte einde van dit nummer, word je direct uitgenodigd in een sinister sprookje genaamd ”My Night sky”. En met dit gloomy gevoel in je systeem lijkt het pianointro van ” This Deception” een soort van rustmoment. Maar laat je niet misleiden! Dit nummer gaat over in heerlijke old school trash metal. En deze lijn wordt voortgezet in ”Retribution”. Opvolger ” Above it all” laat subtiel wat NU Metal invloeden horen, gevolgd door de upcoming single ” Daybreak”. Een nummer vol gelaagde riffs, tegendraadse drum een heerlijke ”zang” partijen van Dez. Subliem! Ook de titeltrack ”Trust No One” had een single kunnen zijn. Het nummer heeft een zorgvuldige goede opbouw en de vertrouwde altijd fijne dubbele bass drums. Heerlijke ”straight forward” metal. Bij ”Feeling Ungodly” laat Dez er geen gras overgroeien en gaat er direct knallend tegenaan. Je kunt nauwelijks geloven dat ”For what it’s worth” alweer de outro van het album is. Eigenlijk is dit een heel lief nummer dat Dez voor zijn vrouw geschreven heeft. Een hele mooie afsluiter van het album.
Het album ” Trust No One” heeft alle ingrediënten die je van Devildriver kunt verwachten. Het is bruut en straight forward, maar heeft ook de nodige melodieuze riffs en onverwachtse wendingen om het toegankelijk te houden. Wat dat betreft is het artwork met daarop een Wolf in schaapskleren een prachtig symboliek van de band.
Op 31 juli a.s. staat Devildriver op het Poppodium Volt te Sittard. Daarbij zal Diego ”Ashes” Ibarra (Static X) de band op bass komen versterken. Dus mocht je nog een mooie beukend heavy metal feestje willen?
Intussen gaat de CD bij mij nog even op de repeat stand, en geniet ik er intens van dat Dez zijn mooie lange wilde haren nog steeds niet verloren is…..

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00