Home » Clutch – Earth Rocker

Clutch – Earth Rocker

door hilde@rockportaal.nl
129 views 2 minuten leestijd

Earth+Rocker+ClutchEarthRocker604x604“Earth Rocker” is het tiende album van deze in Nederland nog niet zo bekende band. Ze zijn in 1990 begonnen en hebben in het begin van dit jaar voor het eerst als hoofdact opgetreden in Nederland. Dit was veelbelovend omdat de zaal overvol was. Zal dit nieuwe album weer volle zalen weten te trekken?
Het eerste nummer is meteen de titeltrack van het album, een lekker up-tempo nummer waarin de typerende stem van Neil het nummer echt profileert. Een echte Earth Rocker is iemand die niks geeft om de mening van anderen en stug blijft rocken in zijn eigen stijl. Een erg catchy nummer, de tekst van het refrein is simpel en dus goed mee te zingen. Het gehele nummer heeft tussendoor lekker typerende gitaar rifjes en het tempo blijft ook lekker snel.
Een van de andere opvallende nummers op het album is Gone Cold. Het lijkt wel een balad, iets wat je bij Clutch niet vaak hoort. Het is een rustig nummer met een bluessfeer en de altijd weer typerende gitaarrifjes. Erg relaxed tussen alle snelle nummers, want dit is het enige rustige nummer op het album. Hierna gaan we weer flink rocken!
Zoals met Cyborg Bette, wat gaat over een erg mooie cyborg die harten weet te breken. Maar uit eindelijk heeft de zanger een nieuwe en betere vrouw gevonden. Ook voor dit nummer geldt dat het lekker snel is. Het begint en eindigt vrij abrupt en is van het begin tot het eind erg stevig.
De cover van het album bevat een erg aparte tekening van iets wat lijkt op een indiaan. Wat dan toch vrij duidelijk verband houdt met de natuur of aarde. Het trekt de aandacht en heeft erg veel kleur, meer opvallend dan de meeste album hoezen.
Het is een erg lekkere rockplaat, met de altijd vertrouwde Clutch sound. Paar lekkere catchy nummers en over het algemeen lekker snel!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00