Home » Crowsview – Lost Resistance

Crowsview – Lost Resistance

door Filip van der Linden
154 views 1 minuten leestijd

De Belgische band Crowsview brengt op zijn debuutalbum Lost Resistance potige en brutale hardcoremetal, met net iets meer nadruk op de hardcore dan op de metal. De invloeden komen volgens de band van Slayer, Length Of Time, Kickback en Arkangel, maar ook Biohazard, Hatebreed en Reprisal zijn volgens ons goede referenties. Zo komen ze uit in het spoor van landgenoten als Barricade, Behind Bars en Our Hate.
 
Crowsview werd opgericht in 2015 door ex-leden van o.m. Core Of Anger en Deconsecrate. Je hoort inderdaad dat dit geen jongelingen zijn die hun eerste stappen zetten. Inzake compositie en techniciteit levert Crowsview bovengemiddeld werk af. Strak en catchy tegelijk. Eens Crowsview op dreef komt, krijg je als luisteraar bakken energie over je uitgestort. Live zal dit materiaal waarschijnlijk nog beter tot zijn recht komen, maar als introductie kan dit album al tellen.
 
De originaliteit is een ander paar mouwen. De tracks op Lost Resistance zijn een beetje inwisselbaar en missen een eigen gezicht. Vooral in de zang is er weinig variatie, maar dat is dan weer een pluspunt voor wie van consistentie houdt.
 
Toch lukt het Crowsview om de grenzen van hun geliefkoosde genre op te rekken. Dat doen ze op het afsluitende en vanwege de duurtijd epische proporties aannemende Beneath The Flesh. Hoewel ze op deze track nog dicht bij de hardcoremetal blijven, hoor je toch wat hooks en breaks ze uit andere genres geleend hebben.
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00