Home » We Fall Slowly – Along The Way

We Fall Slowly – Along The Way

door Maurice van der Zalm
199 views 2 minuten leestijd

Met het album My Turn betrad We Fall Slowly onbekend terrein en zette een ambitieus muzikaal verhaal neer. Op de EP Along The Way komen ze (even) terug op het pad dat ze volgden in 2016 met de single Lose Your Heart/Let It Go. Een keus die uiteindelijk door het publiek toentertijd is gemaakt. Maar de composities die toen al klaarlagen en stof verzamelden waren te goed om niet verder uit te werken. Uiteindelijk werden vijf composities opnieuw opgenomen en laat horen dat We Fall Slowly voor mij nog altijd tot de Nederlandse top der indierock hoort.
Home maakt meteen duidelijk dat de band nog altijd grossiert in goed afgestemde (pop)liedjes die zich kunnen meten met de commerciële collega’s die schijnbaar wel een podium krijgen bij de dj’s van menig radiostation. Home is aanstekelijk met een lekker grof randje dat in het intro met wat distortion op je af wordt gevuurd. Het daaropvolgende Lift Me Up is wat rustiger van aard maar staat bol van de spanning. We Fall Slowly staat in deze tijd met één voet in de jaren negentig van de Manic Street Preachers bijvoorbeeld. Een compositie die behalve door een mooie muzikale omlijsting zeker extra cachet krijgt door het licht hese stemgeluid. Een kenmerk dat ook in het uptempo Slide mooi naar voren komt. Daarbij is het drumwerk strak gespeeld met een subtiel rolletje voor de basgitaar die op een moment goed te horen is. Overkoepelend zorgt het gitaar-georiënteerd gitaargeluid voor de ‘ballen’ in de compositie.
Het gitaargeluid is dubbellaags in Try te horen. Enerzijds als muur waartegen geleund kan worden, daarnaast subtiel op de achtergrond. Om vervolgens in de afsluiter When The Lights Go Out akoestisch de zang te ondersteunen in een compositie die, gezien de setting, staat als een huis.
Ik ken de muziek van We Fall Slowly nu al een aantal jaar en steeds weer wordt ik verrast door de composities die me aanspreken en die aanstekelijk werken op mijn gemoedstoestand. Deze band weet ook op Along The Way in vijf composities te imponeren met een variëteit aan muziek die tezamen een compleet palet vormen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00