Home » Cult Of The Night – Dance Of The Witches

Cult Of The Night – Dance Of The Witches

door Jochem van der Steen
265 views 2 minuten leestijd

Vocalist ‘Penetrator’ en gitarist ‘Aaron “Axe Attack” Maniac’ zijn sinds 2018 samen Cult Of The Night. Dit is hun eerste echte release, hoewel al eerder hun 3-track demo werd uitgebracht. Ze spelen zonder veel poespas Satanic speed metal, in de stijl van Venom en Celtic Frost. Eigenlijk precies ook het soort muziek waar Midnight tegenwoordig zo lekker mee weet te scoren. Het niveau van laatstgenoemde wordt niet gehaald, maar het klinkt zeker lekker.
De hoge gil, de snelle drum en gitaar van het eerste nummer, No Stranger To Evil zetten gelijk de toon voor de nummers die volgen, met heerlijke titels als Metal Strike, en Maniac Killer. Bij het opzwepende Lusting To Burn kan ik het gewoon niet laten mijn vuist in de lucht te steken. De riffs klinken smeriger dan een beschimmelde krentenbol door de kale productie, de drums alsof ze gespeeld zijn op een vuilnisbak. Rauw, vuig, metal!
Afsluiter Dance Of The Witches klinkt net iets meer als ouderwetse heavy metal, met vocalen die wat cleaner zijn en wat meer shredding solo-werk.
Niet baanbrekend, maar verplichte kost voor fans van bands als Hellripper, Midnight en Venom.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00