Home » Daniel Docherty – Stevenskerk (Nijmegen) 17/07/2018

Daniel Docherty – Stevenskerk (Nijmegen) 17/07/2018

door Maurice Tonies
182 views 3 minuten leestijd

Nijmegen is in de ban van de Vierdaagse. Overal in de stad zijn de feesten losgebarsten en kan er op de vele pleinen genoten worden van diverse optredens. Wie echter de drukte graag wil vermijden is van harte welkom in de Stevenskerk. Hier vinden tijdens de Vierdaagse unieke concerten plaats. Vandaag is het de beurt aan de Schotse zanger Daniel Docherty om er een speciale avond van te maken.
De show in de Stevenskerk is uitverkocht en ook vanavond is de presentatie in handen van zanger Merijn van Haren. Hij heet iedereen van harte welkom en vertelt in het kort wat over de artiest die vanavond zijn kunsten mag komen vertonen. Na de introductie verwelkomt hij onder luid applaus de Schotse zanger en stelt hem in het kort nog wat vragen alvorens we de muziek mogen aanschouwen.
Het typische Schotse accent is even wennen, maar al snel weet Daniel Docherty het publiek voor zich te winnen. Daniel trapt vandaag af met Only Little en het publiek hoort al snel wat hij allemaal in huis heeft. Daniel mag dan wel in zijn eentje op het podium staan, maar met hulp van zijn loopingstation zet hij toch een volle sound neer. De grootste kracht is echter de persoonlijkheid Daniel Docherty zelf. Van origine is hij eigenlijk een straatartiest en vaak weten deze artiesten wel hoe ze een publiek moeten boeien en zijn grappige verhalen zijn hier een duidelijk voorbeeld van. Hij weet dat hij iets langzamer moet spreken, zodat iedereen hem goed kan verstaan, hij past zich dan ook aan het Nederlandse publiek. Daniel was al regelmatig in Nederland te zien, waaronder als supportact voor HAEVN.
Het is vandaag een unieke dag, dit is tot nu toe zijn grootse solo-optreden en hij is dan ook behoorlijk onder de indruk. Zijn enthousiasme straalt van zijn gezicht, dit is absoluut geen gespeelde act. Met zijn mooie nummers weet hij het publiek goed te vermaken en al snel horen we dat hij tekstueel alles goed in orde heeft. Ook laat hij horen dat hij ondertussen wat Nederlandse woordjes heeft geleerd en dat zorgt voor lachende gezichten en applaus in de Stevenskerk. Hij heeft zelfs een Nederlands liedje geleerd via Youtube en zijn versie van Ain Twai Dree Feer, wat wij kennen als Hoedje van Papier brengt het vermakelijke niveau tot een hoogtepunt. De zanger uit Glasgow is een uitermate sterke entertainer en hij schroomt het niet om het publiek mee te laten zingen. Hij legt de lat vrij hoog als het gaat om de tekst die de Stevenskerk mag meezingen, maar uiteindelijk lukt het de massa vrij aardig, wat de zanger weer vrolijk stemt.
De rasartiest heeft dan ook veel in huis, waaronder de sterke singles Life Is What We Make Of It en Hold Me die hij voor het slot van de set heeft bewaard. Wat klinken deze nummers mooi in deze kerk, waarbij de galm wat extra glans toevoegt. De afsluitende track Feeling zorgt voor het absolute hoogtepunt van de show. Het publiek wordt wederom aangespoord om mee te zingen en doet dit voltallig. Vervolgens gaat de zanger compleet los en ondertussen begint het publiek in de kerk massaal op te staan, bijna niemand blijft meer zitten. Iedereen zingt graag mee op Feeling en een meer uitgelaten Daniel Docherty is niet eerder vertoond. Van deze Schot gaan we dan ook ongetwijfeld veel meer horen!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00