Home » De terugblik van Jochem (2021)

De terugblik van Jochem (2021)

door Jochem van der Steen
302 views 3 minuten leestijd

Het is weer december… De tijd van jaarlijstjes en terugblikken. Ik bijt voor Rockportaal de spits af met mijn terugblik naar het maffe jaar 2021.
Net als in 2020 waren er helaas bar weinig live shows. Ik heb een paar seated shows kunnen meepikken in de Effenaar (The Sessions) en er was nog een tof Fleddy Melculy concert. Dat was het wel zo’n beetje. Een top 10 daarvan samenstellen is dus een beetje nutteloos.
Ik wist de tijd te vullen door heel wat boeken te lezen over muziek, wat gitaar te spelen en natuurlijk mijn steeds populairder wordende geestige comic strip Hardcore Dad. Ook schreef ik over horror voor De Nachtvlinders.  Het was enorm leuk om te gast te mogen zijn bij Loud Noise TV / Metal Inside en daar wat meer te mogen vertellen over wat er komt kijken bij de review van een album of het doen van een interview. Hoogtepuntje was ook de verkoop van twee comic book scripts die in 2022 uitgewerkt zullen worden tot heuse comic books.
Met een gebrek aan tours waren veel artiesten gewoon thuis en was het extra makkelijk om een interview met ze te regelen via Skype of Zoom. Dat maakt zo’n lockdown toch wat minder eenzaam. Zo interviewde ik leden van bands als Rise AgainstVexed, Tetrarch, Sepultura, en Cradle Of Filth
Er kwam gelukkig ook nog genoeg nieuwe, toffe muziek uit dit jaar. Mijn favoriete albums van dit jaar waren:

Het zijn platen die me emotioneel wisten te steunen of wisten te verrassen door hun frisse sound. Daarbij krijgt Bloedkoker bonuspunten omdat een schreeuw van me te horen is op de live versie van één van de songs.
Een snelle indruk van deze favorieten kun je krijgen door eens te luisteren naar deze Spotify lijst.
Wat 2022 ons gaat brengen weet ik natuurlijk niet. Ik hoop wat meer live shows, maar mocht dat niet zo zijn weet ik dat er al genoeg toffe platen onderweg zijn en er nog genoeg bands klaar zitten voor een interviewen. Ik kom de tijd wel door.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00