Home » DeWolff – Doornroosje (Nijmegen) 01/04/2016

DeWolff – Doornroosje (Nijmegen) 01/04/2016

door Maurice Tonies
240 views 4 minuten leestijd

Dewolff - RouxDeWolff is allang geen onbekende meer in de Nederlandse muziekscene. De Limburgers die tegenwoordig Utrecht als hun thuisbasis hebben gekozen zijn op tour om hun album Roux-Ga-Roux te promoten. De band staat bekend om een enorm goede live-reputatie en dat is ook Nijmegen niet ontgaan. De show in Doornroosje is uitverkocht en velen melden zich voor de ingang van de Paarse Zaal. Er staat een rij voor de garderobe en Rockportaal sluit zich hierbij aan……
Bij binnenkomst is het dan ook meteen volle bak en is het voorprogramma Breaking Levees net begonnen. De Amsterdammers richten zich op de jaren ’60 rock en brengen de zaal alvast in goede sferen. Hun rauwe sound en catchy refreinen doen het Doornroosje wat dansen en meeknikken. Ze zijn enorm enthousiast om een in volgepakte zaal te mogen spelen en het lijkt alsof ze het grootste hoogtepunt uit hun prille carrière aan het beleven zijn. Ze timmeren dan ook hard aan de weg en mochten eerder al eens openen voor Birth of Joy en Hallo Venray. Niet verwonderlijk, want Breaking Levees geeft je met hun sterke gitaarsolo’s net die energie die je nodig hebt!
Na een snelle ombouw betreedt DeWolff rond kwart over het negen het podium. De driemanformatie neemt hun plaats in zoals ze altijd doen. Links het alom bekende hammondorgel, in het midden  de drums en rechts daarnaast voldoende ruimte voor de gitarist om zijn ding te kunnen doen. In het openingsblok laten de mannen meteen hun klasse horen door de toeschouwers te trakteren op schitterende solo’s en jams. Niets lijkt DeWolff dan ook in de weg te staan om er een geweldige avond van te gaan maken. De band grapte eerder op Facebook: “Due to voice problems and logistic struggles regarding the PA system at Doornroosje DeWolff will play a 30 minute acoustic set tonight instead of the usual 120 minute electric set. We are very sorry but it will nevertheless be an unforgettable night!”, maar zoals velen al hadden doorzien: 1 APRIL! Naar eigen zeggen zou er hooguit 30 man zijn ingetrapt. Zanger Pablo vertelt dan ook vrij snel dat ze niet erg goed zijn in grappen en er zin in hebben om twee uur volop muziek te komen maken.
De band presenteerde onlangs hun nieuwe album Roux-Ga-Roux in Paradiso en voor die gelegenheid had men extra gasten meegenomen om hen op het podium te komen vergezellen. Om er een speciale avond van te maken zijn er vanavond ook extra gasten op het podium te zien en doet men deze memorabele avond graag een keer over. Op de achtergrond vult een bassist DeWolff aan en ook hebben de heren er twee achtergrondzangeressen bijgehaald. Zo wordt het geheel nog wat grootser en completer. Natuurlijk kan DeWolff het muzikaal met z’n drie-een prima af, maar deze muzikale aanvullingen mogen er zijn. Vooral de toevoeging van de bassist geeft de band simpelweg een vollere sound en ook de zangeressen dansen er als “DeWolverettes” er vrolijk op los.
De focus ligt vandaag op het nieuwe album en dit wordt goed aangepakt. Achter het podium siert een nieuwe backdrop met daarop het artwork van Roux-Ga-Roux en ook is de setlist doorspekt met nieuwe nummers. Opvallend is dat we nu zanger Pablo ook meer horen zingen, dan we normaal gewend zijn. Er zijn langere teksten die hij overigens prima vertolkt. Het is genieten in de Paarse Zaal en wie juist veel van de oude nummers van DeWolff kent zal blij zijn dat er gekozen wordt om wat nieuws te spelen. Zo houdt de band er voor zichzelf en ook voor het publiek de variatie in. Het nieuwe materiaal wordt positief ontvangen, maar dat kan ook niet anders. Wat klinken nummers zoals Tired Of Loving You en het soulvolle What’s The Measure Of A Man heerlijk door de zaal van Doornroosje. Het hoogtepunt van de set is voor het laatst bewaard als het dubbelblok Toux-Da-Loux en Love Dimension wordt ingezet. Vooral het laatstgenoemde nummer krijgt mede door de achtergrondzangeressen een meer dan geweldige uitvoering.
Als de band na anderhalf uur spelen het podium verlaat wil het publiek nog meer. Een band als DeWolff kan je simpelweg uren vermaken en gelukkig betreedt het trio opnieuw het podium om het publiek nogmaals van hun muziek te laten horen. Voor het toegift zijn twee oude nummers bewaard. Het publiek smult van de heerlijk lang uitgesponnen versies van Don’t You Go Up The Sky en ook Gold and Seaweed, waar het eens allemaal mee begon. Na al die jaren verveelt DeWolff ook vanavond geen moment en heeft iedereen kunnen genieten van hun verrichtingen. De band heeft nu al tweemaal in de kleine zaal gestaan in Doornroosje, de volgende keer in de grote zaal?

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00