Home » Dewolff – Effenaar (Eindhoven) 05/01/2013

Dewolff – Effenaar (Eindhoven) 05/01/2013

door Maurice Tonies
128 views 4 minuten leestijd

Je kent ze wel, die nieuwjaarsrecepties. Van die verplichtingen waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Van die saaie toespraken over hoe geweldig het afgelopen jaar wel niet was en wat er allemaal in 2013 gaat komen. Het jaar van DeWolff was een geweldig goed jaar en voor 2013 staat er ook van alles te gebeuren. Hun nieuwjaarsreceptie in de Effenaar voelt niet als een verplicht uitje. Laat het Hammond maar klinken, Happy New Year!
The La la liesAlvorens de mannen uit Limburg mogen begroeten is het tijd voor het voorprogramma. La La Lies uit Alkmaar beleefde ook een druk jaar. Hun debuutalbum `Pretty Tales & Promises` zag het levenslicht en kwam uit REMusic. Laat dat nu net het label zijn waar ook DeWolff hun muziek op uitbrengt. Als het succes net zo groot wordt als het hoofdprogramma dan zit er nog veel in het verschiet. De band laat vanavond in een solide set horen wat ze allemaal kunnen. Misschien nog wat onwennig op dit grote podium houdt de band het aardig overeind. Hun rock heeft een behoorlijke knipoog naar de muziek van jaren ’60 en ’70 en de gitarist is ook in deze tijd blijven hangen. Zijn haardos en stoïcijnse blik passen prima in deze periode. Hij laat erg sterk gitaarspel horen en steelt eigenlijk de show. Ook de zanger is enthousiast en heeft een behoorlijk stembereik. De bassist en drummer doen gewoon wat ze moeten doen en doen dit vrij verdienstelijk. Sterke solide songs komen er dan ook voorbij, maar qua presentatie valt het soms wat tegen. Er vallen soms wat lange stiltes tussen de nummers, terwijl juist die momenten handig zijn om iets tegen het publiek te zeggen. Na een paar nummers komt de bang gelukkig goed los. Prima moment om even reclame te maken voor hun album en te zeggen blij te zijn om met DeWolff op tour te zijn. Vervolgens laten ze meteen weer horen waarom ze eens tot Serious Talent gedoopt zijn. Hun rocksongs zouden zo op de radio voorbij kunnen komen, er zit dan ook nog genoeg nieuw talent in Nederland.
Rond de klok van negen doven de lichten opnieuw in de goedgevulde zaal van de Effenaar. Hoewel zitten we wel in de Effenaar? Een spookachtig muziekje klinkt door de grote zaal en we zouden zowaar in het spookhuis kunnen zitten. Met een geweldig intro komen de heren uit Limburg het podium op en ze gaan meteen van start. DeWolff is geen nieuwkomer meer en eigenlijk weet iedereen wel hoe het allemaal klinkt. Gitaar en Hammondorgel zijn nu eenmaal de instrumenten die het maken bij DeWolff. De band heeft ondertussen al een behoorlijke muzikale catalogus waaruit ze kunnen kiezen. En vanavond wordt er eens anders gekozen. De band zegt al vrij snel vanavond wat nummers te spelen die ze anders niet doen. Zo zorgt de band voor de nodige variatie. De bekendere nummers worden een keertje aan de kant gezet. Het is dan ook wel even wennen om een andere set te horen van de mannen. Ze bewezen eerder al over goede kwaliteiten te beschikken en vanavond zijn ze op zoek naar een nieuw experiment. De Effenaar wordt getrakteerd op een behoorlijk psychedelische trip. Veel gitaargeluiden en Hammond, maar weinig vocalen. Heerlijk lange composities zorgen voor de ideale sfeer. Wie echter gekomen is om veel tekst te horen komt vanavond niet aan zijn trekken.
DeWolffDe setlist staat vanavond vol met nummers van “Strange Fruits And Undiscovered Plants”, met hier en daar wat uitstapjes naar de andere albums van DeWolff. Het publiek luistert maar al te graag naar de band, maar sommigen zijn eerder blij als de band “Voodoo Mademoiselle” inzet. Er is zowaar een flinke opleving in de zaal te merken en als niet veel later “Don’t You Go Up The Sky” inzetten komt er een flinke pit voorbij. Er wordt wild gesprongen en gebeukt. De zaal gaat dan ook even helemaal los. Dit is misschien wel een van de weinige momenten dat dit gebeurt. Vanavond schotelde de band dan ook een trip van ruim 1,5 uur voor om nog even in stijl af te sluiten met een schitterende versie van “The Pistol”. DeWolff laat zo zien dat het qua niveau nog steeds prima in orde is en men graag experimenteert. De band vervalt niet in een vaste routine, ze blijven verbazen. Laat dan ook dit jaar maar een jaar worden vol verbazende momenten, Rockportaal is er graag bij!
The La La Lies – Effenaar (Eindhoven) 05/01/2012
[AFG_gallery id=’4′]
DeWolff – Effenaar (Eindhoven) 05/01/2012
[AFG_gallery id=’5′]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00