Home » Doghouse Gallows – That Which No Canvas Could Withstand

Doghouse Gallows – That Which No Canvas Could Withstand

door Maurice van der Zalm
123 views 2 minuten leestijd

cover doghouse gallowsDoghouse Gallows is aan de tweede cd bezig en het resultaat mag er zijn. Deze band uit de omgeving Utrecht kent het klappen van de zweep en kent een line-up die veelzijdig te noemen is. Nederlands/Amerikaanse gitarist Mike Ferguson speelt naast DB is de bands Detonation en oerhardrockband Picture. Daarnaast kennen we bassist Patrick Velis en zanger Jorre Jansen van Kutschurft. Maar ook veelzijdig duizendpoot George Oosthoek is naast Kutschurft op de drumkruk aanwezig, terwijl zijn strot eveneens actief is in Celestial Season. Een bekende strot die eveneens te horen is bij Ayreon, Revamp, Delain en Within Temptation.
De cd TWNCCW kent echter een eigen geluid. Met openingsnummer Locust hebben ze mijn hart al gestolen. De vaart zit er goed in en klinkt lekker heftig. Opvallend is daarbij de retestrakke riff die door het nummer heen verweven zit. Dat riffgeluid is trouwens op alle nummers heel belangrijk voor het geluid van de band. Het titelnummer dat volgt is veel langzamer en dat kenmerkt de cd wel een beetje. Er is een duidelijk evenwicht in de snellere nummers en de nummers waar het geluid zwaar en langzaam aanwezig is.Met Skeleton Coast is het dus weer wat sneller. De start met de cello is bijzonder en daarna gaan ze weer van start. Het nummer kent een pulserend drumgeluid dat aangevuld wordt met van die hoge gitaaruithalen. Ik moet gaandeweg een beetje denken aan het geluid van Sodom. Dat riffs belangrijk zijn, heb ik al verteld. In Guilt Of Thieves ligt dat er al duimendik bovenop in het intro. Strak, stevig en met een knipoog naar het intro van War Machine van Kiss. Qua tempo zitten we met Living In The 5th Gear in de vijfde versnelling, zoals de titel ogenschijnlijk doet vermoeden. Via All Hallows Carnival komen we bij het uptempo Defenestrate wat in een lekker vierkwartsmaatje voorbijgaat en een refrein heeft dat wat weg heeft van Seek & Destroy van Metallica.
De afwisseling blijft zich gedurende de cd voortzetten en zorgt er enigszins voor dat het een aantrekkelijke cd blijft om te luisteren. De composities hebben een bereik van hardrock tot heavy-/thrashmetal en de topmuzikanten houden elkaar muzikaal goed in evenwicht. Bijzonder detail in het geheel is dat juist artikelen van Doghouse Gallows verkrijgbaar zijn bij Catinthebag.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00