Home » Dolch – Feuer

Dolch – Feuer

door Edwin Knip
134 views 2 minuten leestijd

Een mysterieus stuk muziek doordrenkt met zwaar gitaarwerk.
Het album Feuer is het debuut van Dolch, een band waar vrijwel niets over te vinden is, in ieder geval geen line-up. Er is wel een website, maar daar staat niet zo veel formatie op over de band zelf. Wel een aankondiging van een concert in Hamburg in 2020 en een link naar de Duitse tak van Amnesty.
Het album zelf is onderdeel van een drieluik Feuer, Nacht & Tod. Het deel Feuer is veel belovend. Zeven nummers die onderling variëren en toch ook weer een gemeenschappelijke component hebben, de loodzware gitaar riffs. Het album opent met Burn, een traag nummer met slepende gitaarlijnen. De vrouwelijke vocalen zijn loom en nestelen zich over de muziek heen. Het is een aangenaam nummer voor een eerste kennismaking.
A Funeral Snng laat een wat helderder zang horen, maar het tempo blijft laag. Halverwege verdwijnt de muzikale begeleiding bijna en wordt het geminimaliseerd tot enkele drumslagen om daarna weer vol terug te komen middels enkele korte riffs op de gitaar. Psalm 7 begint bijna opgewekt, het is in tegenstelling tot de voorgaande nummers minder donker en depressief. Het is tevens de single die het album onder de aandacht moet brengen.
Mahnmal brengt de duisternis weer terug en als ten slotte het laatste nummer Feuer begint is er van de opgewektheid niets meer over. Het album sluit in stijl af. Met zeven nummers in vijftig minuten tijd weet de band de aarde in volledige duisternis te hullen met haar muziek. Het is een uitnodiging om dit uitstekende album te gaan luisteren, de winter is al ingevallen, heerlijk!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00