Home » Douwe Bob – Groene Engel (Oss) 20/02/2019

Douwe Bob – Groene Engel (Oss) 20/02/2019

door Maurice Tonies
267 views 4 minuten leestijd

Douwe Bob gaat ook in 2019 op clubtour om zijn vierde studioalbum The Shape I’m In te promoten. Op dit nieuwe album gooit de Amsterdammer het over een andere boeg en zijn aanstekelijke poppy sound zorgt er voor dat zijn muziek op menig radiostation wordt gedraaid. Over populariteit hoeft de zanger dan ook niet te klagen en het is dan ook niet verwonderlijk dat de tryout-show in de Groene Engel is uitverkocht!
Terwijl velen nog in de rij staan om de zaal in Oss te betreden komt zanger Matthew Crosby het podium oplopen om zijn muziek te doen klinken. De singer-songwriter uit Nashville draagt de Country / Americana een warm hart toe. Sinds 2014 maakt de zanger deel uit van The Common Linnets en mogelijk zijn er een aantal bezoekers die hem daar van kennen. Solo timmert de Amerikaan ook al een aantal jaar aan de weg en zo schotelt hij vanavond de toeschouwers een mooie set voor met louter eigen nummers. De zaal van de Groene Engel is dan ook prima opgewarmd.
Terwijl de laatste tonen van The Beatles-klassieker A Hard Day’s Night door de zaal klinken staat het hoofdprogramma klaar om te beginnen. Douwe Bob trapt vandaag de tryout-show van zijn nieuwe tour of met het nummer Shine en meteen is te horen dat het muzikaal allemaal wel goed zit. De Amsterdammer mag zich gelukkig prijzen met zijn bandleden, die eerder al hun muzikale sporen verdienden bij onder andere Tim Knol, Johan en Krezip. Het podium is dan ook bezaaid met instrumenten en hoewel er zeven personen op de bühne staan zijn toch alle blikken gericht op de oud-deelnemer en winnaar van het programma De Beste Singer-Songwriter. Douwe Bob heeft het zichtbaar goed naar zijn zin in Oss, maakt een praatje met het publiek en tovert een fles champagne tevoorschijn. Graag wil hij met iedereen proosten op een succesvolle clubtour en hij kan het niet nalaten om te benadrukken dat hij er zin in heeft. Of zoals we het hem in zijn Amsterdams accent horen zeggen: “Dit gaat een mooie avond worden, ik voel het in mijn botten!”.
Aan deze woorden blijkt geen woord gelogen. De nieuwe nummers van The Shape I’m In staan ook live als een huis, er wordt volop meegezongen en her en der probeert men in de zaal een dansje te wagen. Boven het podium hangen ook een aantal schermen waarop wat visuals te zien zijn, die prima bij het optreden passen. Je hebt dan ook vanavond niet het idee dat je bij een tryout-show bent, de geoliede machine van Douwe Bob is op geen foutje te betrappen. Wie echter naar de Groene Engel is gekomen om een aantal oude nummers te horen komt bedrogen uit, de focus ligt echt op de nieuwe plaat. De avond in Oss kent vele gezichten, zo zien we hoe Douwe met zijn band er samen volledig voor gaat, maar ook weet de zanger in zijn eentje het publiek in te pakken met zijn ballad I Do. Tijdens deze tranentrekker is het volledig stil in de zaal in Oss. Hier komt helaas wel vrij snel verandering in. Een woordenwisseling met een dame uit het publiek levert wat tumult op, wat dan ook meteen het enige smetje is op deze mooie avond in de Groene Engel.
Douwe Bob laat zich echter niet zo snel van zijn stuk brengen en professioneel zoals hij is weet hij de zaal in Oss wederom in vervoering te brengen. Ditmaal niet met een eigen nummer, maar met End Of The World, een cover van Skeeter Davis. Zachtjes zingt het publiek mee: “Why Does The Sun Go On Shining?”. Even mag Oss dan ook zijn country-snik horen, de zanger is het niet verleerd. Vervolgens komt zijn band hem weer vergezellen op het podium en gaat men er weer vol gas tegenaan. Wat is het mooi om deze muzikanten aan het werk te zien en wat maken ze er samen een spektakel van. Na het spelen van Sweet Sunshine lijkt het optreden er in Oss bijna op te zitten, maar gelukkig zijn er nog wat nummers voor het toegift bewaard. Natuurlijk ontbreekt Songfestivalnummer Slow Down niet en wederom mag de Groene Engel uit volle borst meezingen. Douwe Bob hoeft zich dan ook de komende tijd absoluut niet druk te maken over in welke “shape” hij is!
Archieffoto door Femke de Schepper – Rockportaal.nl

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00