Home » Down The Rabbit Hole Zondag – Beuningen 26/06/2016

Down The Rabbit Hole Zondag – Beuningen 26/06/2016

door Harm Lourenssen
349 views 9 minuten leestijd

sfeer - Down the Rabbit Hole 2016-2286Rockportaal.nl is ook op de derde en laatste dag aanwezig op het mooie Down The Rabbit Hole. We krijgen er nog steeds geen genoeg van. Wat zullen we vandaag weer allemaal meemaken in Beuningen?
Kovacs
Deze Eindhovense dame heeft de modder van Glastonbury nog aan haar schoenen zitten en vandaag voegt de modder van Down The Rabbit Hole zich daar mee samen. Kovacs - Down the Rabbit Hole 2016-9932De Teddy Wijder staat bom volle met doorweekt publiek. De bombastische muziek die een hoog James Bond gehalte heeft betoverd het publiek en alle koude verkleumde spieren worden langzaam aan los gemaakt. Ondanks dat het al vrij snel droog werd blijft het publiek aandachtig genieten. Naast haar eigen muziek speelt ze een ijzersterke cover van I put a spell on you. Deze wolf lady is uitgegroeid tot ware wolf Queen van de Nederlandse muziek.
 
Nothing but thieves
Nothing But Thieves - Down the Rabbit Hole 2016-1929Al driekwartier voor dat de volgende act begint liggen er al die-hard fans gespannen te wachten.
Dit is nog niet zo vaak voorgekomen hier op Down the Rabbit Hole dit weekend. Maar geef ze eens ongelijk, Nothing but Thieves speelt hier zo. Deze band heeft dit jaar al een aantal keer in Nederland gespeeld waaronder in het voorprogramma van Muse en op Pinkpop.
Ze worden DE nieuwe gitaar band van nu genoemd. Dit bewijzen ze tijdens de show.
De tent wordt langzaam aan los geschut door harde gitaren en hoge uithalen.
The Sore Losers - Down the Rabbit Hole 2016-0413The Sore Losers
Een tent die rood, geel en zwart kleurt betekend dat er een Belgische band op het podium gaat komen. En inderdaad! The Sore Losers verschijnen in een redelijk volle Fuzzy. Deze Belgische jongens staan op het punt van doorbreken in Nederland maar aan de Belgen in de tent was het wel te merken dat ze in België al een reputatie hebben opgebouwd. Het is 60’s 70’s hardrock met leren jasjes en strakke zwarte broeken. De raggende gitaren en een fantastische stem laten het publiek dansen. Ze zoeken veel contact met het publiek en de zanger weet er een echte Rock N Roll show van te maken.
Rico en Sticks
Rico & Sticks - Down the Rabbit Hole 2016-0518Voordat Rico en Sticks op het podium komt is het eerste biertje al gegooid. Vanaf moment 1 deinst het publiek mee met de beats. Tent druppelt langzaam aan voller maar het is te merken dat al veel mensen al naar huis zijn. Sticks vraagt het publiek of ze klaar zijn voor avond gymnastiek, nou eigenlijk twijfelde het publiek een beetje in het begin tot dat ze meteen met hits begonnen te gooien. De ene grote oude hit na de andere hit. Alle laatste energie wordt er uitgesprongen.
DMA's - Down the Rabbit Hole 2016-2899DMA’s
Kan je het voorstellen, een band die britpop/rock maakt en niet uit Engeland komt? Nou de DMA’s zijn die band! Je kan merken dat deze jonge jongens die de look hebben van straatschoffies dat ze erg nerveus zijn. Met stalen gezichten staan ze op het podium en het duurt even voordat ze contact zoeken met het publiek. Het publiek daarin tegen heeft zin in een feestje. Al snel worden er biertjes rond gegooid en gecrowdsurft. Soms komt er een lach op het gezicht van de zanger en zie je hem genieten. Als ze de hit Lay Down spelen gaat het publiek helemaal los. De tent staat voor het weinige publiek wat over is op deze zondag avond vrij vol en omarmd de DMA’s. Zelfs bij de langzamere ballads blijft de energie in het publiek hoog, er ontstaat een verbroederingsmoment, mensen pakken elkaar vast en gaan mee op de muziek.
Fun Lovin’ Criminals
Fun Lovin' Criminals - Down the Rabbit Hole 2016-3015Na een vertraging van een klein half uurtje zijn de Fun Lovin’ Criminals daar. Het publiek heeft geduldig gewacht. Dit geduld wordt beloond door een energieke show vol liefde vanuit de band naar het publiek. Ze laten merken dat ze het super fijn vinden om weer in Nederland te spelen. Deze helden die erg populair waren in de jaren 90 verblijden het publiek vandaag met hun zwoele beats en vette bluesgitaar. De hele tent, ik overdrijf niet, echt de hele tent springt op en neer tijdens de grote hit Scooby Snacks. Toiletrollen, opblaasdonuts, kleine flamingopoppen, ballonnen en confetti vliegen er allemaal door de lucht tijdens deze show.
Dit feestje is een goede afsluiting voor dit prachtige maar natte weekend.
sfeer - Down the Rabbit Hole 2016-0759Wat gebeurde er allemaal op Down The Rabbit Hole 2016?
Door de weersomstandigheden eerder de week was het terrein nog lang niet klaar voor de 22.000 bezoekers die staan te popelen om het weekend in de Groene Heuvels te spenderen.
Helaas werd dit een dagje later dan eigenlijk, vrijdag ging de camping pas open.
Omdat de weilanden die bedoelt waren als parkeerplaatsen er al helemaal niet goed bijlagen was er door de organisatie besloten dat er pendelbussen kwamen van Nijmegen naar het festivalterrein.
Alle bussen die ook maar beschikbaar waren in Nederland, Duitsland en België werden ingezet maar dat was helaas niet genoeg. Er waren erg lange wachtrijen en pas vrijdag om 18:00 was bijna iedereen op het terrein.
Dit mocht de pret niet drukken, na dat iedereen zijn tentje in de modder had gezet werd het tijd voor alle concerten en randactiviteiten op dit prachtige terrein aan het meer.
Randactiviteiten zijn er net zo als bij Lowlands erg veel te vinden.
sfeer - Down the Rabbit Hole 2016-0533Het je in de ochtend zin in yoga? Dan is dit mogelijk om deel te nemen aan een yoga sessie aan het water. Met pleinen zoals Het Idyllische Veldje, en het Vuige Veld wist je dat je geen honger ging leiden, hier waren alle cullinaire hoogstandjes van friet tot oesters te vinden.
Op het vurige veld kon je kijken naar singer-songwriters en even je even terug trekken van het feest op het terrein.  In het bos was een schattig pleintje gecreëerd met eten, kunst en muziek.
Ben je creatief en kan je jezelf niet inhouden voor een weekendje? Hiervoor waren er ook verschillende oplossingen. Als het eindelijk gestopt was met regenen had je de mogelijkheid om je eigen vlot te bouwen en deze uit te testen. Kunstwerken maken met kei en takken en tegeltjes beschilderen, het was allemaal mogelijk.
Er zijn ook altijd mensen die liever op house technobeats dansen dan op raggende gitarenmuziek.
Voor deze mensen was het Wilde Haren X Desperados Stage daar. Hier draaide de hele dag dj’s en werd flink gedanst. Mocht je wel van de raggende gitaren houden dan was deze plek perfect voor een overzicht foto van het festival terrein vanaf de andere kant van het meer.
sfeer - Down the Rabbit Hole 2016-0547Geïmproviseerde activiteiten werden er gecreëerd door het publiek zelf,  touwtje springen in iedere tent kan! Vrij irritant voor artiesten die daar zijn ziel staat te verkopen aan het publiek maar och, wel leuk voor de mensen die zin hebben in een oldschool potje touwspringen!
Wil je het festival echt beleefd hebben dan moet je sowieso een regenponcho gedragen hebben, door de modder geklauterd hebben en op je blote voeten gedanst te hebben.
Het was een prachtige editie, veel mooie optredens en veel mooie mensen.
Foto’s door Dave van Hout


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00