Home » Down The Rabbit Hole Zaterdag – Beuningen 25/06/2016

Down The Rabbit Hole Zaterdag – Beuningen 25/06/2016

door nicole@rockportaal.nl
182 views 6 minuten leestijd

sfeer - Down the Rabbit Hole 2016-8737Je outfit was vandaag niet compleet als je geen poncho of regenlaarzen aanhebt. Deze tweede dag van Down The Rabbit Hole 2016 is vooral nat en modderig. Maar ondanks het weer en de modder is het een dag vol hoogtepunten.
My Baby
In een bom volle tent laat My Baby het zonnetje toch schijnen. Want ondanks de harde regen buiten staat de hele tent te dansen . Deze Nederlandse- Nieuw-Zeelandse band zijn over de hele wereld lekker bezig alleen hier in Nederland alleen nog bekend onder liefhebbers. Ze spelen een ijzersterke set vol energie. Na ieder nummer krijgen ze een oorverdovend applaus. De up-tempo nummers zorgen voor een erg aangename sfeer in de tent.De frontvrouw betoverd het publiek met haar schoonheid, gitaar spel maar vooral met haar zuivere stem. De hypnotiserende mix tussen blues, folk, indie en rock zorgt er voor dat niemand stil staat en iedereen blijft dansen tot het einde.
Eefje de Visser - Down the Rabbit Hole 2016-8372Eefje de Visser
Ook hier is de tent bomvol, deels door de regen maar ook veel mensen die willen zien hoe Eefje de Visser haar imago van lieve onschuldige singer-songwriter kwijt is geraakt. Ze staat nu met band en elektrische gitaar op het podium. Het is nu meer Electronic pop maar nog even magisch als haar voorgaande werk. De iets wat rumoerige zaal heeft wel aandacht voor de mooie teksten en opzwepende Tunes . Haar zwoele zachte stem weet het publiek in te pakken .
Charles Bradley - Down the Rabbit Hole 2016-8530Charles Bradley & his Extraordenaires
De Amerikaanse soulvolle man waarvan je zou denken dat het al een legende is. Zo voelt het in ieder geval wel, maar hij brak pas in 2011 door. De tent staat vol en na een instrumentale intro komt Charles Bradley op het podium. Charles is een echte showman, ondanks hij al zijn 70e levensjaar heeft gepasseerd zit hij nog vol energie en laat hij soms ook even zijn moves zien. Het schreeuwende orgel en een hand vol blazers laten het publiek swingen tot de laatste klank.
De Staat - Down the Rabbit Hole 2016-8870De Staat
Dit jaar is de staat flink doorgebroken bij het Nederlandse en Europese publiek. Na een aantal prijzen gewonnen te hebben voor de videoclip van Witch Doctor en tijdens de live shows deze clip na te doen heeft de band ook nog eens in het voor programma van Muse mee getoerd. Het is tot nu al een fantastisch jaar voor de staat. Vandaag is het een thuiswedstrijd want deze Nijmeegse jongens stonden ook op de eerste editie van Down The Rabbit Hole. De energieke set zorgde voor een bom volle Hotot, van voor tot achter was het een groot feest en zelfs tijdens albumtracks liet het publiek merken dat ze meer dan de hitjes kennen. Natuurlijk was hier ook de afsluitende song Witch doctor en werd er een grandioze cirkelpit rondom Torre Florim gemaakt.
Lianne La Havas - Down the Rabbit Hole 2016-9253Lianne la havas
Deze lieve powervrouw heeft afgelopen dagen in het voorprogramma gestaan van Coldplay en al een prachtige show op Pinkpop z’n mainstage gespeeld. Hier weet ze het publiek na een paar nummers compleet te betoveren en voor zich te winnen. Eerste paar nummers kon je merken dat de vrouwen in het publiek de overhand hadden qua aandacht voor deze Britse schone. Ze stelt zich kwetsbaar op maar steelt de show met haar gitaar en prachtige soul stem. De zon begint weer te schijnen wat perfect paste bij deze zomerse soul.
Glen Hansard - Down the Rabbit Hole 2016-9453Glenn Hansard
Een beroemdheid in de singer-songwriter wereld, hij is bekend als leadzanger van The Frames maar ook bekend met zijn solo project. Het podium staat vol met bandleden waaronder strijkers, een piano en flink wat blazers. Van emotionele tranentrekkers tot dansbare Folk rock, Glenn Hansard zorgde voor een mooi feest in een bom volle Teddy. Tussen de nummers door is hij niet te flauw om veel grapjes te maken en vooral zijn dansjes vielen in de smaak bij het publiek. Niet alleen zijn eigen muziek komt aan bod, hij speelt ook een eigen versie van Respect (Aretha Franklin) en Devil’s Town (Daniel Johnston). Glenn heeft het publiek compleet onder controle en kan ze alles laten doen wat hij maar wil, een achtergrond koor of gewoon deel hele tekst mee laten zingen, het publiek doet het voor deze charmante Ier.
The National - Down the Rabbit Hole 2016-9745The National
Een rommelig spektakel, zo kun je deze act het best omschrijven. De meeslepende muziek en een indrukwekkende lichtshow geeft Down The Rabbit Hole een goede afsluiting op de Hotot. Rijen dik stond het nog buiten de tent om ook maar een beetje van deze fantastische show te kunnen zien. Het videoscherm was een verlengde van de show. De briljante tempowisselingen en maatwisselingen waren soms voor de mannen iets te veel gevraagd, het ging wel eens mis maar ze wisten zich te hervatten. Ondanks het rommelige was het een intensieve heftige spectaculaire show.
Foto’s door Dave van Hout

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00