Home » Emerald Sun – Under The Curse Of Silence

Emerald Sun – Under The Curse Of Silence

door Edwin Knip
143 views 2 minuten leestijd

Alles behalve stilte op dit nieuwe power metal album.
Het is alweer het vierde album van de Griekse power metal band. Onder leiding van zanger Tselios Tsakirides worden er weer tien gloednieuwe nummers de wereld ingeschoten. Daarnaast staat er een cover op van Fame, het Irene Cara nummer, en als extra track heeft de band een Spaanstalige versie van Journey Of Live opgenomen en toegevoegd aan het album.
Het album begint overtuigend met het harde Kill Or Be Killed. Een stevige gitaar riff die zich langzaam opbouwt, vormt de intro waarna het gitaar- en drumspel al snel in de hoogste versnelling komt. Het refrein is zodanig ingebakken dat het wel moet blijven hangen in je hoofd. De daarop volgende nummers, All As One, Blast en Weakness And Shame zijn van hetzelfde kaliber, lekkere stevige rock. Muzikaal geweld waarbij de stem van Taskirides ogenschijnlijk gemakkelijk boven het instrumentarium uitblijft.
Journey Of Life begint met een intiem, subtiel pianospel en bouwt zich dan langzaam op. Het is een langzame ballad met mooie koorpartijen en een welgekozen rustpunt op het album. Met Rebel Soul gaat het daarna meteen weer een tandje sneller. Land Of Light begint met koorzang waarna het nummer zich opbouwt tot een rocknummer dat schommelt tussen een ballad en het andere stevige, voorgaande werk op dit album. Er zit zelfs een stukje akoestische gitaar in. De cover van Fame lijkt in eerste instantie een vreemde keuze, maar de band weet er toch een eigen draai aan te geven zonder het origineel geweld aan te doen.
Met dit album laat Emerald Sun een zeer goede indruk achter, sterke composities in een uitstekende uitvoering. Zowel bij de snelle nummers als bij de wat rustige nummers hoor je een goede opbouw. De koortjes op diverse nummers zijn een mooie toevoeging en geven die nummers net wat extra.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00