Home » Eregion – Age Of Heroes

Eregion – Age Of Heroes

door Edwin Knip
168 views 1 minuten leestijd

Een powermetal concept album met verhalen over helden en goden van weleer.
Age Of Heroes is het tweede album van de Italiaanse band Eregion. In 2014 bracht de band het album Lord Of War in eigen beheer uit. De band bestaat uit zanger Mauro Colbacchini, gitaristen Gianluca De Lotto en Giorgio Colbacchini, bassist Silvio Brusa, drummer Andrea Muscarello en violiste/zangeres Letiziamaria Gatti.
De stijl van de band is een mengeling van traditionele hardrock en folkmetal met invloeden van Iron Maiden, Sabaton en Alestorm. Het album duurt ruim drie kwartier en is goed voor elf nummers.
Sacred Woods is het instrumentale openingsnummer van het album, een rustige melodie gedragen door viool en gitaar. Wings Of Eagle komt direct daarna in een aanzienlijk hoger tempo. Het snelle gitaarwerk ondersteunt de snelle zang van Colbacchini. The Stolen Hammer begint wat rustiger nummer. Het is een melodische tweezang van Colbacchini en Gatti die zeer aangenaam klinkt.
De band haalt inspiratie uit de boeken van J.R.R.Tolkien en ook de naam van de band komt uit zijn literatuur.
Balder’s Bane is een ingetogen ballad waar Colbacchini zijn vocalen sterk onder controle blijkt te hebben. De andere nummers van het album zijn allemaal steviger. De toevoeging van een violiste en vrouwelijke vocalen zijn een goede zet geweest van de band. Het zorgt voor meer variatie in de nummers.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00