Home » Nightwish – Decades Live In Buenos Aires

Nightwish – Decades Live In Buenos Aires

door Edwin Knip
140 views 2 minuten leestijd

Een twee uur durende live registratie van Nightwish, opgenomen voor een uitzinnige menigte fans in Zuid Amerika.
Zoals bekend is er voor een band geen dankbaarder publiek dan Zuid-Amerikaans publiek. Zoals Geddy Lee van Rush ooit uitlegde in een interview, zelfs een instrumentaal nummer weten deze concertgangers mee te zingen. Zoals bekend is Floor Jansen de frontvrouw van Nightwish en is ze na de serie De Beste Zangers Van Nederland nu ook een klein beetje wereldberoemd in Nederland, dan land dat zo graag in hokjes denkt en daarbij (te)veel vooroordelen over hardere muziek heeft.
Met dit album weerlegt Jansen samen met de andere muzikanten diverse vooroordelen. Hardrock kan wel degelijk melodisch zijn, en ja, er zijn ook vrouwen die deze muzieksoort uit kunnen dragen. De twee uur durende live registratie staat boordevol nummers uit de roemrijke geschiedenis van Nightwish en het publiek smult van elk nummer. Het mooie is dat het publiek luid en duidelijk aanwezig is, en er zijn zelfs momenten dat datzelfde publiek het heft in eigen handen neemt en de band als toehoorder weet.
De vocalen worden door zowel Jansen als door Marco Hietala gedaan. Dan wel afwisselend, dan wel in een duet. Beide stemmen hebben enorm veel kracht in zich. De vocalen drijven als het ware boven het muzikale geweld. In Gethsemane horen we goed wat Jansen allemaal met haar stem kan.
Nummers als End Of All Hope, Sacrament Of Wilderness, I Want My Tears Back en The Carpenter klinken geweldig. De live registratie eindigt met twee uitgesponnen versies van The Greatest Show On Earth en Ghost Love Score die samen een tijd van bijna dertig minuten aantikken. Het geheel is fantastisch om te horen, muzikaal gaat het van rustig en intiem naar ruig en snel. Het totaalplaatje is gewoon perfect, dit is een album dat je maar blijft luisteren en luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00