Home » Five Finger Death Punch – Righteous Side of Hell volume 1

Five Finger Death Punch – Righteous Side of Hell volume 1

door Jochem van der Steen
142 views 2 minuten leestijd

ffdp_wsoh1Five Finger Death Punch is bij lange na niet zo populair in Europa als in de USA. Toch maken ze prima, lekker in het gehoor liggende metal in het straatje van Stonesour en Drowning Pool.
Op dit album roept de Californische band de hulp in van een aantal indrukwekkende gasten zoals Rob Halford (Judas Priest), Jamie Jasta (Hatebreed), Max Cavallera (Soulfly) en laten ze een cover horen van LL Cool J’s ‘Mama Said Knock You Out‘, een nummer dat zich eigenlijk perfect laat lenen voor een metal uitvoering.
Toch heeft deze band al die extraatjes niet nodig. Ze laten prima, strakke riffs horen en de vocals van Ivan Moody zijn van het prettig schuurpapier-type dat Corey Taylor (Slipknot, Stonesour) ook zo’n geweldige zanger maakt. Gewoon alles wat een populaire metalband nodig heeft.
Naast het knallende beuk-werk is er ook nog plaats voor wat rustiger werk zoals de ballad Wrong Side of Heaven. Wellicht een mogelijkheid voor deze band om wat airplay te veroveren op minder alternatieve stations?
Er is een track die ik met gemengde gevoelens heb beluisterd,  Burn MF is ongelooflijk aanstekelijk en opzwepend maar heeft toch een vervelende nasmaak… Ik bedoel, hoeveel songs hebben we nog nog nodig met een tekst als ”burn, burn, motherfucker burn” na Rage Against The Machine dat zo perfectioneerde en The Bloodhound Gang dat zo belachelijk maakte.
Al met al een prima, catchy album van een prima band. Als je echter niets hebt met groots aangezette stadion metal met gelikte productie raad ik je aan deze lekker te laten liggen en de nieuwste grindcore releases te kopen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00