Home » Glemmerbeach Festival – Lemmer 23/08/2013

Glemmerbeach Festival – Lemmer 23/08/2013

door ina@rockportaal.nl
255 views 4 minuten leestijd

beach 42Maar liefst vier dagen duurt het Glemmerbeach festival in Lemmer. Voor elk wat wils want iedere avond heeft zijn eigen thema.
Rockportaal.nl is er op vrijdag voor het rock-programma. Bij aankomst eerst maar eens goed rondkijken naar het vele wat dit festival op het strand van Lemmer te bieden heeft. Dat blijkt veel te zijn. Een grote variatie aan amusement en aangezien je ook nog op het strand met de voeten in het water kunt met dit heerlijk weer is het gewoon genieten.
TNS75De muzikale aftrap wordt gedaan door The New Shining. Deze band uit Rotterdam brak vorig jaar landelijk door en ze hebben dan ook heel wat fans in het publiek. Ze gaan van start met hun nieuwe single Run baby run en de sfeer zit er gelijk goed in. Hierna volgen een aantal nummers van het nieuwe album die in oktober uit gaat komen en dat klinkt veelbelovend. Als ze beginnen met hun hit Can’t make up my mind staat iedereen mee te zingen. Geweldige band die niet meer weg te denken is uit de muziekscene. Ze gaan een goede toekomst tegemoet en hun nieuw album met de titel Wake up your dreams  is zeer zeker een aanrader. Er staat duidelijk een eenheid op de bühne en dat vertaalt zich in de songs. Jaren van hard werken heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.
Hierna neemt een DJ het podium over. Het is zowaar moeilijk om de tent te verlaten want hij draait lekkere rockmuziek! Toch maar even naar buiten met de voetjes in het zand. Er is voldoende aanbod voor wat drinken en lange rijen zijn er daardoor gelukkig niet. Er is zelfs een koffiebar waar je zwierig van een lekker bakje wordt voorzien. Liefhebbers kunnen een tijdelijke tattoo nemen, even de klimwand uitproberen of in de hot tub.
Maar ik ben voor de muziek gekomen dus tijd om weer de tent in te gaan en te luisteren naar Kensington. Deze Utrechtse band is opgericht in 2005 en heeft dus al heel wat jaren speel ervaring.  Met het enthousiaste publiek is het helemaal te gek! Deze band staat als een huis en songs als Keep your head up en Don’t look back worden luidkeels meegezongen.
Kane 59Tussen iedere band is een half uur nodig voor afbouw en opbouw maar dankzij de DJ en het heerlijk weer en activiteiten op het strand is dit niet vervelend. Het publiek is inmiddels samengestroomt;  ze willen Kane zien spelen. Je kunt merken dat er een geoliede band de bühne opkomt. Ze knallen van begin tot eind. Zanger Dinand Woesthoff heeft op een sympathieke manier contact met het publiek en niets lijkt op automatisme. Wij krijgen gewoon een mooie set met songs en Rain Down On Me wordt massaal meegebruld. Kane staat bekend om zijn vele wisselingen in de band. Stabiele factor is Dennis van Leeuwen, geweldige gitartist maar ook Robin Berlijn weet de sterren van de hemel te spelen. Saxofonist Tim Wes is ook een prettige aanvulling. Die mag wel wat meer liedjes meespelen.
MM 12We moeten even afkoelen en nadat de DJ zijn half uur voorbij is staat er een bijzondere band klaar: Mephis Maniacs. Voor degenen die dit nog hebben gezien; dit spektakel moet je absoluut een keer aanschouwen. De band maakt onverwachte combinaties van hits en het klinkt alsof het zo hoort. Ze maken gewoon een hit van verschillende songs in 1. Daarnaast is het visueel ook nog eens een echte knalshow. Aandacht voor outfits en aandacht voor het publiek. Niets dan blije gezichten in de tent! Het feestje gaat nog even door en als ik zie hoe goed allemaal is georganiseerd kan ik alleen maar een dikke voldoende geven aan Glemmer Beach Festival.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00