Home » Bad Religion – 013 (Tilburg) 23/08/2013

Bad Religion – 013 (Tilburg) 23/08/2013

door melvin@rockportaal.nl
126 views 2 minuten leestijd

Bad Religion  wie kent ze niet, al sinds 1979 doen deze heren waar ze goed in zijn. En als we zo eens kijken naar wat we vanavond voorgeschoteld krijgen lijkt het er ook niet op dat ze er snel mee op zullen houden.
IMGL6661Bij binnenkomst is de gezellige punkrock band Skin of Tears al vol aan de gang, dit drietal uit Duitsland brengt een vrolijke mix van punkrock en ska ten gehore. De band is na vijf jaar weer bij elkaar nadat ze in 2007 uit elkaar gingen en staat vanavond voor het eerst weer op de Nederlandse bühne. En misschien is dat ook wel de reden waarom het niet helemaal solide klinkt, maar hoe dan ook is het een erg vrolijk en leuk bandje om naar te kijken. De heren hebben er zichtbaar weer plezier in.
Dan is het de beurt aan Bambix deze energieke punkrock band onder de leiding van front-vrouw Willia is al sinds jaar en dag een begrip in de punk scene. De band die al sinds 1988 actief is heeft al een behoorlijk verleden achter de rug als het gaat om support shows en ook een behoorlijk gevarieerde zo stonden ze al support van Bad Religion tot Sepultura. En terecht want het is een strakke leuke en goede band.
Het grote moment is dan daar Bad Religion, de band waar de 013 nu massaal voor is volgestroomd. Als de mannen opkomen en openen met “Past is Dead” zit de sfeer en meteen goed in. Frontman Greg Graffin is vanavond goed bij stem en heeft er zin in, jammer is alleen wel het geluid in de zaal zelf. Zo staat de band erg hard en de zang zweeft er min of meer wat tussen door. Wat jammer is, want juist bij een band als Bad Religion is het erg fijn om de goed herkenbare teksten te kunnen horen. Dit kan uiteraard de pret niet drukken en de zaal gaat er dan ook vol voor. De mannen spelen een scala aan nummers uiteenlopend van het nieuwe tot aan het eerste album ooit. Het is een energieke show waar eigenlijk niets aan ontbreekt. Van politiekscherpe opmerkingen van Graffin tot aan grappige quotes en oneliners van bassist Jay Bentley. Na c.a. 31 nummers houd de band het voorgezien en kunnen we met een voldaan gevoel naar huis. Wat een show, wat een band die ik zeker nog vaker zal gaan zien!


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00