Home » Four Headed Dog – W2 (Den Bosch) 15/12/2013

Four Headed Dog – W2 (Den Bosch) 15/12/2013

door Maurice Tonies
158 views 5 minuten leestijd

FHDAfgelopen november was het weer goed toeven voor de liefhebbers van gitaren. Speedfest opende haar deuren en velen genoten van allerlei optredens. Heel leuk festival, maar soms is het ook even te veel of komt simpelweg de datum niet zo goed uit. Gelukkig hoeven de fans van hardere gitaren niet te lang te wachten op soortgelijke shows. De W2 biedt een aantal bands onderdak en de doorgewinterde rocker komt daar graag naar kijken!
Rond de klok van 16.00 uur trappen de Italianen van Veracrash af. De band heeft een sterke connectie met de stonerrock en laat daar op dit vroege tijdstip heel wat van horen. Wie dacht dat deze dag een luie zondag zou worden heeft het mis. Deze band maakt je meteen wakker. Helaas is het nog niet erg druk in de zaal van de W2, maar er is voldoende aandacht voor deze band. Echter is men zelf niet heel aandachtig bezig. Tussen de nummers door worden er onderling wat grappen gemaakt en duurt het wat lang voordat de formatie een volgend nummer inzet. Het lijkt alsof Veracrash bezig is met een soort van repetitie waar toevallig publiek bij is. Het half uur dat de band op de bühne staat wordt wel goed benut. We worden even de woestijn ingetrokken en mogen het vandaag zelf de teksten invullen. Dit gebeurt vaker bij bands in dit genre en zolang het goed wordt uitgevoerd verveelt het geen moment. Veracrash opent dan ook deze zondagmiddag op een fraaie manier.
Vervolgens is het de beurt aan Honky om het podium te betreden. De mannen zijn geen vreemde meer in ons land. Ze stonden al op Paaspop en Speedfest, maar mochten ook als support mee op de tour van Peter Pan Speedrock en Karma to Burn. Vandaag mag het trio wederom laten horen waarom Peter Pan Speedrock ze zo graag ziet spelen. Het is dan ook absoluut een vermakelijke show met deze band uit Texas op het podium. Grote baarden en cowboyhoeden is waar het bij hen om draait. Vergeet daarbij vooral niet de grappen en grollen die de mannen graag maken. Dit is zo´n band met een hoog redneckgehalte, waarbij het om drank en vrouwen gaat. In een superstrakke set laten ze het inmiddels groter wordende publiek horen dat ze in topvorm zijn. Menigmaal gaat er dan ook een vuist in de lucht bij het publiek. Ook als in het laatste nummer Bartmann de band komt vergezellen. Deze grote man mag ook een kleine bijdrage leveren. Het lijkt ook allemaal vrij simpel wat de mannen doen, maar als je goed oplet ziet dat het heel wat meer achter zit. Snoeiharde riffs en keiharde drums wisselen elkaar in een rap tempo af. Het draait bij hen om de pure rock ´n roll die het liefst zo rauw mogelijk wordt geserveerd.
Dit is dan ook waar de mannen van Peter Pan Speedrock zo op vallen. Zij staan al menig jaar op de vele podia. Vandaag staan ze echter niet onder deze naam op het podium. Er is tijd voor wat nieuws onder de horizon, een nieuw project. Samen met gitaarkunstenaar Dr. No vormen ze een nieuwe formatie en deze heet Four Headed Dog. Het vierkoppige monster is nog maar net aan hun tournee begonnen en vandaag mag Den Bosch genieten van deze groep. Het is geen Peter Pan Speedrock XL wat Four Headed Dog maakt. Geen versterkte groep die een aangedikte rock ´n roll laat horen. Four Headed Dog speelt nieuw geschreven materiaal waarbij het veel meer om de muziek draait. Peter van Elderen horen we dan ook minder zingen, de gitaren zijn aan het woord. Het klinkt ook allemaal wat zwaarder wat het kwartet laat horen. Het is experimenteel en kent verwantschap met stonerock, zoals we die kennen van Karma to Burn, maar ook van Honky.
Vandaag dus absoluut geen “Resurrection” of “Go Satan Go”, Four Headed Dog maakt veel duistere zware muziek, waarbij de versterker vol open mogen staan. Tussen de nummers door staan de kelen van het publiek ook zwaar open. “Spelen” wordt er gescandeerd, vooral als het wat langer duurt voordat de band doorgaat. Four Headed Dog bedankt hun vrienden van Honky dikwijls en onder toezicht van de Texanen spelen ze hun set voort. In deze samenstelling lijkt drummer Bart het soms ook wat rustiger te hebben, de gitaren zijn vaker aan het woord. Zo ziet het publiek van de W2 waartoe Peter Pan Speedrock allemaal nog meer in staat is. Overigens is dit niet de eerste keer dat zanger Peter een project erbij doet. Met Repomen bewandelde hij ook al eens eenzelfde pad. Nu is het echter anders, ditmaal is het met zijn vrienden van zijn eigen band. De groep staat soms wat onwennig op het podium, wat gingen ze ook alweer spelen. Het is pas de vierde keer dat Four Headed Dog optreedt, dus alles is nog vrij nieuw. Ze hebben ook nog geen album uit. Dit zal pas komen nadat het volgende Peter Pan Speedrock-album in de schappen ligt. Gelukkig is daar de flinke dosis ervaring die dan toch weer om de hoek komt zeilen. Four Headed Dog maakt dan ook indruk en sluit dit zondagse festijn op een passende wijze af.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00