Home » Freefall – Dead Is The Oldest You Can Get

Freefall – Dead Is The Oldest You Can Get

door Filip van der Linden
144 views 1 minuten leestijd

De Griekse deathmetalband Freefall is na de klassieke line-up-problemen nog wat op zoek naar een eigen geluid. Er zit wat oldschool-death in, maar tegelijk is het best een modern totaalpakket, omdat ze er ook wat elementen van extreme metal en core bijnemen. De melodielijnen zijn pittig en het tempo ligt hoog op hun EP Dead Is The Oldest You Can Get. Leuke titel overigens. Veel leuker dan de gebruikelijke gore en gloom die je doorgaans in deathmetal voorgeschoteld krijgt.
De EP van deze fijne Griekse band telt vier tracks. Zoals eerder gezegd wisselen ze tussen oldschool en modern. Auroro Borealis begint met een snedig tempo, vervelt dan tot een ouderwets midtempo zoals bij sommige tracks van Memoriam en pikt daarna weer aan bij een moderne sound, die twijfelt tussen licht atmosferisch en licht-pagan. De titeltrack staat bol van de agressie en zal bij optredens het startsein zijn voor een circle pit. Het duwen en trekken kan nog een eind doorgaan op Family Spree, met bovendien heel sterk gitaarwerk.
Een cover van Killing Joke is geen uitzondering, maar wel in de metal en al helemaal in de deathmetal. Freefall pikte er dan ook nog eens het relatief onbekende Complications uit. Het death-jasje zit deze track heel goed en dat is in de eerste plaats de verdienste van zanger Orfeas. Zo goed als Jazz Colemand is hij niet, maar mocht Coleman een gutural grunt hebben, dan weet je nu al hoe dat ongeveer zou klinken.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00