Home » Fun Lovin' Criminals – Tivoli (Utrecht) 21/10/2016

Fun Lovin' Criminals – Tivoli (Utrecht) 21/10/2016

door Maurice Tonies
226 views 3 minuten leestijd

flcOnder de noemer “An Evening With Fun Lovin’ Criminals” vieren de heren uit New York dat hun album Come Find Yourself 20 jaar bestaat. Wie kent er niet een paar van de hits van dit bekende album? Gaan de mannen vandaag zoals aangekondigd het gehele album integraal vertolken? De Ronda-zaal van Tivoli in Utrecht is helemaal uitverkocht en Rockportaal is er bij!
Er is geen voorprogramma om de zaal op te warmen, waardoor het publiek op een andere manier vermaakt dient te worden. Op twee grote schermen komen allemaal oldschool hiphopvideo’s voorbij met daarbij èèn gemene deler: New York! Tevens zien we allerlei oude beelden van de Big Apple, de stad waar de Fun Lovin’ Criminals vandaan komen. We komen echter niet naar Utrecht om naar grote schermen te kijken en een kwartier later dan gepland betreden de mannen het podium.
Al snel wordt duidelijk hoe deze avond gaat verlopen. Inderdaad gaat de groep het gehele album integraal vertolken en trappen ze af met de hit Fun Lovin’ Criminal. Meteen gaat de zaal al los op deze klassieker en zijn de blikken richting het podium gericht. Na alle jaren hebben de Fun Lovin’ Criminals hun coolness niet verloren en staan ze te grooven en schmooven op de buhne van de Ronda-zaal. Het album Come Find Yourself was een mijlpaal in de jaren ‘90 en de nummers van toen staan ook nu als een huis. Doordat de heren het album in chronologische volgorde spelen weet het publiek exact weke nummers ze kunnen verwachten. Zo hoeft men niet meer tot het einde van de show te wachten om de hit Scooby Snacks te horen en tijdens het spelen van dit nummer gaat de zaal helemaal los. Het publiek vermaakt zich kostelijk en dat is te danken aan de performance van de heren. Het album kent de nodige variatie, waardoor er zowel snelle als langzame nummers de revue passeren. De Louis Armstong-cover We Have All The Time In The World blijkt helaas een te zacht nummer voor de toeschouwers in Utrecht. Het publiek overstemt de klassieker, maar over het algemeen heerst er een hele goede sfeer. Op het podium blijken de heren het ook prima naar hun zin te hebben. Onderling maken de heren wat grappen en zien we de drummer ploeteren met zijn verkoudheid. Hij is snipverkouden en daarmee wordt hij door de andere heren flink geplaagd.
Na het spelen van het gehele album Come Find Yourself nemen de heren een korte pauze. Wederom wordt het publiek ondergedompeld in New York-odes. De pauze duurt niet al te lang en de mannen keren weer terug op het podium om vervolgens nog een paar nummers ten gehore te brengen. De Fun Lovin’ Criminals hebben in de loop der jaren nog genoeg albums uitgebracht om de setlist mee te vullen en er wordt gekozen voor een paar grote hits. Men lijkt wat vrijer te spelen dan in de voorgaande set. Had men misschien niet zo’n zin in het vertolken van het album? Niet dat het op een enkel moment is afgeraffeld. Wat spelen de heren strak en wat heeft de drummer een perfecte timing. De Ronda-zaal is vanavond omgedoopt tot een ware nachtclub, waarbij het huisorkest voor mooie klanken zorgt. Het publiek danst mee op Loco en tijdens de hit Love Unlimited mag een discobal niet ontbreken. Zo weet je de perfecte sfeer neer te zetten. An Evening With Fun Lovin’ Criminals is eigenlijk zoals de track waarmee de mannen afsluiten: Big Night Out!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00