Home » Gavin James – Doornroosje (NIjmegen) 6/11/2016

Gavin James – Doornroosje (NIjmegen) 6/11/2016

door Maurice Tonies
175 views 5 minuten leestijd

gavin-jamesMet zijn versie van The Book Of Love wist singer-songwriter Gavin James zich regelrecht op de kaart te zetten. De verhalenverteller uit Dublin scoorde een grote hit en dit leverde hem veel optredens op. Ook in Nederland is de zanger enorm populair en voor zijn show in Doornroosje is dan ook geen kaartje meer te krijgen. Wat heeft de zanger in petto voor het publiek in Nijmegen?
De grote zaal van Doornroosje is vanavond de plek voor liefhebbers van singer-songwriters. Allereerst mag Chris Ayer van zich laten horen. De zanger uit Brooklyn begeleidt zichzelf op gitaar en wordt aan het begin van de set nog wat overstemd door het publiek. Vreemd dat juist een publiek wat voor singer-songwriters komt niet weet dat elk geroezemoes opvalt. Gelukkig weet de geluidsman hier wel raad mee en zet het volume van de zanger simpelweg wat harder. Zo horen wat voor een talent deze Amerikaan in huis heeft. Horen we nu ineens een nummer van hem overgaan in Hand In My Pocket van Alanis Morissette? Covers en singer-songwriters is vaak een goede combinatie. Het publiek entertainen met een meezinger zorgt voor een goede sfeer. De sfeer zit het vandaag wel goed, maar het tempo gaat er helaas wel uit als hij wat problemen heeft met zijn gitaar. Gelukkig weet hij hier goed mee om te gaan en trakteert de bezoekers in Doornroosje op een fijne set, waarbij hij afsluit met zijn single On The Blvd, waarbij het publiek graag even meezingt.
Het zit de singer-songwriters vandaag in Doornroosje niet mee. Ook het tweede voorprogramma heeft soms wat problemen met zijn gitaar. De Ierse zanger Craig Gallagher heeft een warm stemgeluid en weet hier het publiek mee in te palmen. Zijn manier van spelen doet erg denken aan het hoofdprogramma en dat geldt ook voor de praatjes tussendoor. Craig is een welbespraakte zanger, maar soms praat hij wel zo snel dat het bijna niet meer te volgen is. Hij legt uit waar zijn nummers over gaan en vervolgens luistert iedereen aandachtig. Het geroezemoes van eerder deze avond is verdwenen, alle blikken zijn op het podium gericht. Craig Gallagher spoort het publiek aan om af en toe wat mee te zingen door ze een paar regels tekst voor te schotelen. Hij lijkt onder de indruk van de zangkwaliteiten in Nijmegen en het wordt een zeer vermakelijke show. De grootste meezinger lijkt voor het laatst bewaard, want tijdens Can’t Help Falling In Love gaan de kelen wijd open.
Met twee voorprogramma’s achter de rug is de grote zaal van Doornroosje ondertussen wel opgewarmd. Onder luid applaus betreedt Gavin James het podium Hij speelt eerst zelf een nummer in zijn eentje, waarna zijn bandleden hem komen versterken. De singer-songwriter zet de lijn voort die eerder deze avond is ingezet. Het laten horen van mooie liedjes en het vertellen van diverse verhalen. Hij vraagt of hij niet te snel praat en of hij misschien iets langzamer moet spreken. Hij praat inderdaad nog sneller dan Craig Gallagher en past dit snel aan. Gavin is op tour om zijn nieuwe album Bitter Pill te promoten en de nummers gaan er in als zoete koek. In het publiek staan heel wat kenners die de nummers van A tot Z kunnen meezingen. Niet gek, want de zanger stond al vaker in ons land en was vorig jaar ook al in Doornroosje te vinden. Doordat Gavin een band heeft meegenomen krijgt zijn muziek net wat meer lading en klinkt het geheel wat voller. Tussen de nummers door grapt hij wat met het publiek en vertelt bang te zijn dat zijn stem wegvalt. Onlangs overkwam dit hem en klonk hij wat schor, zoals soms Bruce Springsteen kan klinken en schroomt zich niet om even een imitatie te doen van de The Boss. Hij schiet vervolgens wel zo in de lach dat hij een nummer een paar keer opnieuw moet inzetten om de draad weer op te pakken. Zijn spontaniteit scoort in Doornroosje en maakt de show zeer amusant. Naast de tracks van het album Bitter Pill mogen ook tijdens zijn show de covers niet ontbreken. Halverwege de show duikt hij het publiek in om daar tenmidden van alle bezoekers Ray Charles’ You Don’t Know Me te vertolken. Even wordt de zaal heel klein en intiem gemaakt. Onversterkt brengt hij deze song ten gehore en geniet iedereen stilletjes, terwijl er overal telefoon omhoog worden gehouden om dit mooie moment vast te leggen.
Het spelen van een bekende cover werkt altijd. Het publiek herkent een nummer al snel en schroomt zich niet om mee te zingen. Zo ook de Louis Armstrong-klassieker What A Wonderful World. Voornamelijk de dames laten zich in het refrein duidelijk horen. De dames zijn vanavond in de meerderheid en tussen de nummers door wordt er met regelmaat gegild naar de sympathieke zanger. Hij is naar Nijmegen gekomen om er een leuke avond van te maken en scoort met zijn nummers van zijn nieuwe album. Nervous en 22 komen heel goed uit de verf, maar iedereen komt natuurlijk voor die ene grote hit. In het toegift is het dan ook tijd om volop mee te zingen op The Book Of Love, maar eigenlijk moet dan het hoogtepunt van de avond nog komen. Als allerlaatste nummer is wederom een cover bewaard. Craig Gallagher komt Gavin vergezellen en samen laten ze het uitverkochte Doornroosje van voor- tot achteraan meezingen op Dancing In The Dark. The Boss coveren is scoren en zorgt de voor de ultieme afsluiter van deze mooie avond!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00