Home » Glemmer Beach – Lemmer 22/08/2014

Glemmer Beach – Lemmer 22/08/2014

door ina@rockportaal.nl
203 views 4 minuten leestijd

Het Glemmer Beach festival duurt vier dagen en er is dan ook voor elk wat wils. Er wordt aan jong en oud gedacht en dat maakt dat het festival druk wordt bezocht. Wij kiezen voor de rocking friday. Genoeg te doen vandaag. Het gaat al om 17.00 uur van start met op de MainStage Dj Marc Bakker die ons de hele avond van te gekke muziek voorziet.
InaNieboerpm3-BorderMakerOm 17.30 uur mag de eerst band op de bühne. Het gaat om de band Heavylight die ik helaas mis omdat ik dan nog onderweg ben. Ik heb een CD van deze band gekregen en het is echt jammer dat ik ze live heb gemist. Hun debuut CD klinkt als een klok. Het gaat hier duidelijk om een talentvolle band waar we vast nog wel veel van gaan horen.
Er is een MainStage, een Sun & funstage en ook nog een Lounge & Dance stage. Het publiek verdeelt zich hierdoor lekker. Ik kom aan rond 20.00 uur en ik zie nog net een klein stukje Van Velzen.
Op de Sun & Fun stage staat een zeer jonge band te spelen die het erg goed doen: Homesick. Het gaat om een trio en ze spelen erg goed. Ze zoeken geen contact met het publiek maar dat zal na meer bühne ervaring vast wel goed komen.
Hierna loop ik naar de MainStage en daar staat Postmen geprogrammeerd. Hij heeft er geen moeite mee om het publiek in te pakken. Hij brengt zijn show niet solo maar in gezelschap van een zanger en zangeres. Bij Postmen denk ik niet aan Rocking Friday, maar het publiek heeft hier geen boodschap aan en geniet met volle teugen.
Terug naar de MainStage. Onderweg kom ik de Karoke bar tegen. Erg leuk om hier te kijken. Er zingt iemand met veel talent maar hierna komtA30A4905-BorderMaker iemand die meer lacht dan zingt. Maakt niet uit, we zijn op Glemmer beach nietwaar en het gaat om plezier.
Op de Sun & Fun stage staan de Dudettes. Deze Groningse band bestaat uit drie dames en 1 heer. Geweldige band!! Ze spelen leuke songs en zangers Zjoly Onrust weet het publiek goed bezig te houden. Je kunt merken dat ze al heel veel podium ervaring hebben. Wat mij betreft staan ze volgend jaar op de MainStage want van dat kaliber zijn ze!
Hierna is het de beurt aan Miss Montreal op de MainStage. Zij komt flitsend de bühne op. Het is een plezier om naar haar te kijken en te luisteren. De meeste songs worden gewoon meegebruld, het publiek is erg happy.
Hierna The Dirty Denims op de Sun & Funstage. Ik heb nog nooit van deze band gehoord en ik ben blij dat ik ze heb gezien. Wat een kwaliteitsband staat hier op de bühne. Dat is ook het leukste van dergelijk avonden dat er te gekke verrassingen zijn te vinden. De zangeres en de bassiste stelen de show, wat een leuke meiden zijn dat. Muzikaal zijn ze vol energie. Veel AC/DC invloeden wat gretig aftrek vindt bij het publiek. Genoten van eerste tot laatste song! Eigenlijk hoort deze band net als de Dudettes ook op de MainStage thuis!
A30A5180-BorderMakerEindelijk is het tijd voor de hoofdact. Op de MainStage sluit Waylon de avond af.  We moeten even geduld hebben maar als hij opkomt staat iedereen mee te zingen, mee te genieten en mee te klappen. Geweldige entertainer!! Live is hij enorm goed, zowel wat stem betreft maar ook in zijn bühne gedrag. Hier staat een groot artiest die zijn publiek graag meeneemt op sleeptouw. Hij vraagt een aantal keren of wij wel weten dat 5 september zijn nieuw album uitkomt?? Dat hoeft hij maar 1 keer te zeggen want dat staat gelijk in ieders agenda genoteerd. Halen die CD! Hij heeft trouwens ook een geweldige band bij zich. Stuk voor stuk professionele muzikanten. Het is duidelijk te zien dat het publiek voor Waylon is gekomen want de tent staat hutje mutje vol.
Glemmer Beach is er wederom in geslaagd veel publiek te trekken op de Rocking Friday. Volgend jaar komen we natuurlijk graag weer op dit muzikaal feestje in Lemmer!.


 

 

 

 

 

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00