Home » Golden Earring – 013 (Tilburg) 03/09/2016

Golden Earring – 013 (Tilburg) 03/09/2016

door Maurice Tonies
183 views 4 minuten leestijd

In december vierde de Golden Earring hun vijftigste jubileum in een uitverkochte Ziggo Dome. Velen waren er bij om dit feestje met ze mee te maken. Wie er niet bij kon zijn krijgt vandaag een nieuwe kans in de 013. Een uitverkochte zaal in Tilburg is er klaar voor en wacht geduldig af wat er komen gaat. Rockportaal meldt zich dan ook graag om deze grootheden aan het werk te zien.
Alvorens het zover is mag The DeVilles het publiek komen opwarmen in 013. Het Belgische Bluestrio timmert hard aan de weg en wist al diverse prijzen te winnen. Helaas is de zaal in Tilburg een onbegonnen missie. Het geluid is in de grote zaal niet overal even best, waardoor de verrichtingen van de heren niet optimaal overkomt. Vooraan blijkt het geluid nog goed te pruimen en horen we werkelijk wat The DeVilles in petto hebben. De Bluesrock zou prima horen te dienen als support, maar wordt simpelweg overstemd door het aanwezige publiek. Een uurtje opwarmen met een DJ had dan ook niet uitgemaakt. Een eigen show voor The DeVilles in een kleinere zaal had dan ook veel beter uitgepakt.
Als de lichten voor de tweede maal uitgaan in de grote zaal van 013 weet iedereen wat er te gebeuren staat. De Haagse rocklegendes van de Golden Earring betreden het podium en trappen vandaag af met Just Like Vince Taylor. Vanaf dat moment gaan de vuisten de lucht in en wordt er overal meegezongen. Het materiaal van de heren gaat er in als zoete koek en iedereen kijkt aandachtig naar de verrichtingen van het duo Barry Hay en George Kooymans die vooraan op het podium staan. De mannen zijn immens populair en iedereen blijkt al meteen een foto te willen maken van de Golden Earring. De sfeer zit er dan ook meteen in en als de band Another 45 Miles inzet wordt er van voor tot achteraan meegezongen en ditzelfde geldt voor Twilight Zone die niet veel later de revue passeert.
The Golden Earring hebben in de loop der jaren heel wat hits gescoord en schromen het niet ze bijna allemaal te spelen vandaag. Het publiek gaat uit zijn dak, maar daarbij mag niet worden vergeten dat het muzikaal nog steeds allemaal staat als een huis. Al vijftig jaar denderen deze mannen over de vele bühnes en dat het vocaal soms niet altijd helemaal loepzuiver is  moet men maar op de koop  toe nemen. De gouden keeltjes in de zaal vertonen her en der ook wat roestplekjes. Ook hebben de fans die eens een “long blond animal” waren hun blonde lokken ingeruild voor een grijze variant. Wat telt is dat de heren het publiek keer op keer vermaken met hun kunsten en frontman Barry Hay de zaal binnen no-time in zijn greep heeft.  Wat is het heerlijk om de heren van Golden Earring de hits te zien spelen en ook stralen de heren van oor tot oor. Het enthousiasme heeft dan ook een positieve uitwerking op het publiek. Men zingt nogmaals mee met When The Lady Smiles en Going To The Run.
Ook is vandaag Bertus Borgers met de mannen afgereisd naar Tilburg en is een heerlijke toevoeging op het podium. De saxofonist geeft op deze manier de show meer glans. Elke muzikant heeft vandaag een momentje om te stralen en dat mag zeker gezegd worden voor de grootse solo van bassist Rinus Gerritsen. Hij bewijst ook vandaag weer een van de beste bassisten van het land te zijn. Deze solo loopt vervolgens vloeiend over in misschien wel de grootste hit Radar Love, waarbij het publiek helemaal losgaat en we vervolgens horen dat ook Cesar Zuiderwijk zijn kunsten niet is verleerd. Vijftig jaar ervaring spat van het podium en iedereen gaat uit zijn dak.
Na anderhalf uur wil men eigenlijk nog veel meer. Een show van de Golden Earring mag wel uren duren, maar vandaag keren de heren nog eenmaal terug op het podium om twee nummers te spelen. Met Holy Holy Life sluiten ze vandaag de set af om het publiek in extase achter te laten. Nederlands beste band heeft het ook vanavond weer geflikt en eigenlijk kunnen we al niet wachten tot een volgende keer……
Foto’s door Marc Koetse – Rockportaal.nl


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00